x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tarsierul - Lemurianul cat un sobolan

Tarsierul - Lemurianul cat un sobolan

20 Noi 2008   •   00:00
Tarsierul - Lemurianul cat un sobolan

Pe culmile cetoase ale muntilor din insula indoneziana Sulawesi, biologii au descoperit una din cele mai mici si cele mai rare specii de primate, despre care se credea ca a disparut in urma cu 80 de ani: tarsierul,



Tarsierul este un mamifer lemurian, de dimensiuni mici, care are gheare . Are marimea unui sobolan, ochii foarte mari, cantareste circa 60 de grame si se hraneste cu insecte si soparle.

Ultimul exemplar al acestei specii a fost observat in 1921, iar descendentii acestuia nu par a fi foarte incantati de redescoperire. Profesorul Sharon Gursky-Doyen, de la Universitatea din Texas, se poate lauda cu onoarea de a fi singura persoana ce a fost muscata de deget de un tarsier, in  timp ce incerca sa ii ataseze un emitator radio de gat.

Echipa de biologi a reusit sa detecteze in zona rezervatiei Parcului National Lore Lindu, de pe Muntele Rore Katimbo, trei exemplare din specia respectiva, doi masculi si o femela si spera ca autoritatile indoneziene sa le protejeze in fata extinderii zonelor locuite din apropierea habitatului lor.
www.dailymail.co.uk

www.dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: lumea