x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tenis de câmp/ Gaze lacrimogene la Openul Australiei

Tenis de câmp/ Gaze lacrimogene la Openul Australiei

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Ian 2008   •   00:00
Tenis de câmp/ Gaze lacrimogene la Openul Australiei

9:32 • Poliţia a justificat, miercuri, utilizarea de gaze lacrimogene pentru a dispersa spectatorii care au fost implicaţi în incidente în tribune la Openul Australiei, informează AFP. Incidentele s-au produs pe Margaret Court Arena, una din cele trei mari incinte de la Melbourne Park, la meciul dintre chilianul Fernando Gonzalez şi grecul Konstantinos Economidis.

Poliţia a justificat, miercuri, utilizarea de gaze lacrimogene pentru a dispersa spectatorii care au fost implicaţi în incidente în tribune la Openul Australiei, informează AFP. Incidentele s-au produs pe Margaret Court Arena, una din cele trei mari incinte de la Melbourne Park, la meciul dintre chilianul Fernando Gonzalez şi grecul Konstantinos Economidis.

INCIDENTE. Responsabilul poliţiei din statul Victoria, John Cooke, a explicat că doi agenţi au încercat mai întâi să calmeze trei spectatori care îl susţineau pe Economidis şi care strigau obscenităţi în greacă şi engleză. Deoarece unul dintre aceşti spectatori a lovit un poliţist, acesta din urmă au apelat la întăriri. Cooke a explicat că cei trei suporteri şi alţi membri ai grupului lor au devenit ameninţători, astfel că poliţia a decis să utilizeze gaze lacrimogene. "Nu este vorba de o reacţie excesivă", a apreciat Cooke. Ofiţerul a admis că zece spectatori care nu aveau nicio legătură cu suporterii implicaţi în incidente au fost afectaţi de gazele lacrimogene şi au primit îngrijiri, însă a asigurat că situaţia s-ar fi înrăutăţit dacă oamenii săi nu ar fi intervenit. Martori oculari au declarat că numărul persoanelor afectat de gaz a depăşit zece, însă majoritatea au preferat să se cureţe la ochi cu apă în loc să facă apel la autorităţi. Cei trei suporteri au fost excluşi definitiv de la turneu. Ediţia din 2007 a Australian Open a fost deja afectată de ciocniri între suporteri sârbi şi croaţi.

×
Subiecte în articol: magazin