x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Teodor Meleşcanu interimar la Justiţie

Teodor Meleşcanu interimar la Justiţie

15 Ian 2008   •   00:00

17:35 • Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Teodor Meleşcanu ca interimar la Justiţie şi salută decizia premierului, informează Preşedinţia

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să îl numească drept interimar la Justiţie pe Teodor Meleşcanu, care ocupă şi portofoliul Apărării.

Informaţia a fost confimată oficial de către Guvern care a anunţat că şeful Executivului a transmis o scrisoare în care "îi propune şefului statului să dispună măsurile necesare pentru emiterea decretului de numire a lui Teodor Viorel Meleşcanu, membru alCabinetului, ca ministru interimar la Ministerul Justiţiei".

Preşedinţia informează că Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Teodor Meleşcanu ca interimar la Justiţie şi salută decizia premierului,

"Preşedintele Traian Băsescu salută decizia primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, de a propune un ministru interimar al Justiţiei, în urma consultării cu şeful statului", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Administraţia prezidenţială menţionează că decretul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial.

Meleşcanu susţine că nu va accepta un act normativ care să desfiinţeze DNA 

Ministrul Apărării, liberalul Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în cazul în care va asigura interimatul la Ministerul Justiţiei nu va accepta o ordonanţă de urgenţă care să aibă drept scop desfiinţarea DNA.

Teodor Meleşcanu a precizat că premierul Călin Popescu-Tăriceanu i-a propus, marţi după-amiază, preşedintelui Traian Băsescu, desemnarea sa ca ministru interimar al Justiţiei.

Meleşcanu a spus că interimatul are o durată de 17 zile, până la 3 februarie şi a precizat că a fost vorba despre o urgenţă, deoarece săptămâna viitoare are loc o reuniune informală a miniştrilor de Justiţie din statele membre UE şi ar fi inacceptabil ca România să nu fie reprezentată.

Teodor Meleşcanu a precizat că scopul principal este participarea la această reuniune şi delegarea competenţelor către cei trei secretari de stat din Ministerul Justiţiei care au pregătire de specialitate.

 

  • Mediafax

×