x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Terapie cu Nintendo Wii

Terapie cu Nintendo Wii

de Anca Aldea    |    26 Feb 2010   •   00:00

Cercetătorii canadieni au demonstrat că persoanele care au suferit atacuri cerebrale se pot trata jucându-se pe Nintendo Wii, o consolă de realitate virtuală, informează Rador. Oamenii de ştiinţă au reuşit să întocmească primul studiu clinic care arată că "realitatea virtuală a consolei Wii poate fi exploatată cu eficienţă pentru îmbunătăţirea funcţiilor motrice după un atac cerebral".



Profesorul Gustavo Saposnik şi echipa sa au folosit, pentru acest studiu, 20 de persoane care au suferit recent accidente vascular- cerebrale. "Cobaii" au fost împărţiţi în două grupuri - un grup care a simulat, pe Wii, că joacă tenis şi găteşte (Wii tennis, respectiv Wii Cooking Mama) şi un al doilea grup care a jucat cărţi şi "Turnul instabil" ("Jenga", în variantă americană, care solicită abilităţi fizice şi mentale).

După două săptămâni, cercetătorii au observat că, în cazul jucătorilor de Wii, s-a înregistrat "o îmbunătăţire semnificativă a funcţiilor motrice". Poitrivit oamenilor de ştiinţă, jocurile care implică simulări după activităţi reale ­ în cazul de faţă tenis şi gătit - şi care presupun acţiuni de mare intensitate activează neuronii implicaţi în reorganizarea cerebrală.

×
Subiecte în articol: magazin