x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Teroriştii încearcă să pătrundă în laboratoarele britanice pentru a crea arme de distrugere în masă

Teroriştii încearcă să pătrundă în laboratoarele britanice pentru a crea arme de distrugere în masă

03 Noi 2008   •   00:00

Serviciile britanice de securitate au identificat circa 100 de supecţi care s-au prezentat drept cercetători şi încercau să obţină materiale şi cunoştinţe despre diferite arme de distrugere în masă, relatează The Observer în ediţia electronică.



Zeci de persoane suspectate de terorism au încercat în ultimul an să se infiltreze în laboratoarele britanice în vederea dezvoltării unor arme de distrugere în masă, biologice sau nucleare.

Guvernul a confirmat că serviciile de securitate MI5 şi MI6 au identificat circa 100 de potenţiali terorişti care s-au prezentat drept absolvenţi interesaţi de cercetare, pentru a avea acces la materiale şi tehnologie în scopul de a crea arme chimice, biologice, radiologice sau nucleare.

Această dezvăluire survine în urma avertismentelor MI5 adresate Ministerului de Externe referitor la faptul că reţeaua teroristă al-Qaida încearcă să recruteze cercetători şi studenţi care au acces în laboratoare ce dispun de viruşi letali şi tehnologie militară.

Verificări amănunţite au dus la respingera studenţilor străini suspectaţi că ar avea intenţia de a dezvolta arme de distrugere în masă, "pentru a preveni răspândirea cunoştinţelor care ar putea fi folosite la proliferarea armelor de distrugere în masă şi a mijloacelor de producere a acestora", potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Marea Britanie dispune de 800 de laboratoare, universităţi şi companii private în care personalul are acces la virusuri letale ca Ebola, cele care produc poliomielită sau gripă aviară, sau ar putea avea acces la tehnologie şi cunoştinţe pentru crearea armelor de distrugere în masă, numărul ţărilor interesate de acestea fiind îngrijorător.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea