x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tic-tac, vine Dragobetele

Tic-tac, vine Dragobetele

de Anca Aldea    |    21 Feb 2010   •   00:00
Tic-tac, vine Dragobetele
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Pentru că anul acesta Dragobetele cade într-o zi de miercuri şi, pe alocuri, vom avea din nou parte de zăpadă, lapoviţă sau ploi, după cum arată prognoza meteo, am putea sări, de data aceasta, peste unele obiceiuri populare - de exemplu, peste mersul în pădure şi adunatul de flori de primăvară sau peste goana fetelor prin sat, fugărite de flăcăii iubăreţi.

Temperaturile sunt prea scăzute, iar surprizele pe care ni le-a oferit iarna de anul acesta par să se ţină lanţ. Cât despre tradiţia conform căreia tinerele folosesc zăpadă sau apă de ploaie sau de izvor pentru a deveni mai drăgăstoase ar trebui ignorată, cel puţin în Bucureşti, unde specialiştii au concluzionat că omătul căzut din cer este toxic pentru sănătatea omului. În schimb, nimic nu ne împiedică să ne facem jumătatea fericită recurgând la idei cu schepsis.

Dacă sunteţi adeptul simplităţii, folosiţi câteva materiale textile de culoare roşie pentru a crea ceva sugestiv, eventual inimioare, şi a le oferi partenerului/partenerei. Apoi pregătiţi ciocolată caldă şi câteva gustări arătoase - pentru care va trebui să fiţi creativi - pentru o seară romantică. Dacă buzunarul vă permite, oferiţi-i jumătăţii un abonament la revista pe care o citeşte în mod regulat, o ieşire la munte în week-end-ul următor, o bijuterie sau, după caz, un buchet extravagant de flori. Apoi scoateţi asul din mânecă: o sticlă cu şampanie, două pahare şi câteva bomboane de ciocolată!

×
Subiecte în articol: magazin