x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Topul farselor în media

Topul farselor în media

de Dana Andronie    |    20 Oct 2011   •   21:00
Topul farselor în media

A fi sau a nu fi pacalit?! Mijloacele de comunicare in masa au fost in stare sa intunece mintea oamenilor mai abitir ca eclipsa de Soare! Astazi ne putem amuza citind un top realizat cu cele mai de succes farse inghitite de public. Radeti sau plangeti, nu se stie ce vi se pregateste maine...

Locul intai a fost adjudecat, fara drept de apel, de o emisiune a BBC din 1957 despre recolta de spaghetti din acel an a taranilor elvetieni. 'Gratie iernii blande si a eliminarii gandacului de spaghetti ? a spus prezentatorul ?, agricultorii elvetieni se lauda cu o recolta exceptionala.' In sprijinul acestor afirmatii au fost prezentate imagini cu fermierii culegand macaroanele din copaci. Sute de cetateni au sunat la postul respectiv intreband cum pot sa cultive spaghetti. In disperare de cauza, realizatorii le-au spus sa planteze o mladita intr-o cutie de conserve si sa astepte.

Pe locul 2 s-a clasat farsa celor de la revista Sports Illustrated care, in 1985, relata despre un jucator de baseball proaspat achizitionat de New York Mets. Articolul afirma ca respectivul poate arunca mingea cu o viteza de 200 de kilometri pe ora, gratie unei tehnici invatate intr-o manastire tibetana.

In 1962, in Suedia exista un singur canal de televiziune, care emitea in alb-negru.

In jurnalul de stiri din 1 aprilie a aparut un expert al postului care i-a anuntat pe telespectatori ca, gratie unei noi tehnologii, vor putea viziona emisiunile color tragand un ciorap de nylon peste ecran.

Urmatorul loc ii revine retelei americane de fast-food Taco Bell care, in 1996, a anuntat ca a achizitionat Liberty Bell din Philadelphia, clopotul simbol istoric al independentei, care va fi rebotezat Taco Liberty Bell. Lumea a fost atat de scandalizata incat chestiunea s-a discutat si la conferinta de presa de la Casa Alba.

In 1977, cotidianul britanic The Guardian si-a bagat in ceata cititorii, publicand un supliment pe sapte pa­gini dedicat aniversarii a 10 ani de independenta a inexistentei republici San Serriffe din Oceanul Pacific.

In 1998, lumea stiintifica a fost bulversata de informatia, aparuta intr-o revista serioasa, cum ca statul Alabama a votat rotunjirea numarului Pi de la 3,14 la 3.

Celebrul lant de restaurante Bur­ger King a cumparat in 1998 o pagina intreaga de publicitate in USA Today in care relata despre un nou produs – burgerul pentru stangaci, in care condimentele au fost rotite la 180 de grade.

Discover Magazine a anuntat in 1995 ca respectatul biolog Aprile Pazzo ('Nebun de aprilie' – in italiana) a descoperit in Antarctica un animal care vaneaza pinguini forand copci in gheata, gratie unor placi termice de pe cap.

In 1976, un astronom britanic a anuntat la radio ca, din pricina unui aliniament nemaintalnit al planetelor, la ora 9:47 atractia gravitationala va fi scazuta, si oricine va putea experimenta o senzatie de plutire daca sare in sus in acel moment. Inutil de spus ca sute de oameni au sunat sa relateze ca s-au simtit incredibil.

In 1996, a fost randul agentiei Itar-Tass sa bulverseze lumea, anuntand ca o fabrica X va produce grenade de mana incrustate cu diamante, pentru ca victimele sa o sfarseasca intre pietre pretioase, nu intr-o balta de sange.

In 1999, ziarul Phoenix New Times dadea un anunt umanitar pentru saraci, cerandu-le donatorilor cate un dolar pentru a-i inarma pe cei fara adapost.

In 1956, editia de luni a ziarului Irish Times a avut o vanzare-record. De ce? Pe prima pagina era scris mare: La pagina trei gasiti numele si adresele tuturor barbatilor inselati.

In 1982, un ziar din Pas de Calais a informat cititorii francezi ca, datorita tunelului de sub Canalul Manecii, automobilistii englezi vor circula pe partea stanga a strazii, iar francezii, pe dreapta. Protestele francezilor au fost vehemente timp de cateva luni.

×
Subiecte în articol: fun