x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (VIDEO) Pisică sau leoaică? Felina al cărei tors depăşeşte 100 de decibeli

(VIDEO) Pisică sau leoaică? Felina al cărei tors depăşeşte 100 de decibeli

11 Ian 2013   •   15:57
(VIDEO) Pisică sau leoaică? Felina al cărei tors depăşeşte 100 de decibeli

E mai zgomotoasă a o clasă plină de copii, ca un tren de metrou sau un claxon auzit de la 10 metri. Şi asta doar când toarce. Merlin, o pisică de 12 ani, luată de stăpâna ei de pe stradă, a uimit pe toată lumea cu zgomotul pe care îl face atunci când toarce, proprietara, englezoaica Tracy Westwood fiind îndemnată de toţi cunoscuţii să o înscrie pe Merlin pentru Cartea Recordurilor.

Cu ajutorul unui aparat care măsoară intensitatea sunetului s-a constatat că torsul pisicii poate depăşi 100 de decibeli. În mod normal, o pisică nu poate toarce peste 25 de decibeli, zgomotul pe care Merlin îl emite putând fi comparat, mai degrabă, cu mârâitul unei leoaice.

Tracy Westwood spune că nu a dat mare atenţie torsului pisicii ei, până când, în timp ce vorbea la telefon, cu pisica lângă ea, interlocutorii ei se speriau de zgomotul auzit.

Recordul omologat până în prezent în aparţine pisicii Smokey, tot din Anglia, care a ajuns la 92 de decibeli.

Tracy Westwood a fost avertizată, însă, că torsul pisicii ar putea pune-o în pericol. Expunerea constantă la zgomote care depăşesc 90 de decibeli poate duce la pierderea auzului. 

Pisica cu cel mai zgomotos tors

×