x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Traian Băsescu către procurori: Aveţi de luptat cu o clasă politică furioasă

Traian Băsescu către procurori: Aveţi de luptat cu o clasă politică furioasă

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Mar 2008   •   00:00
Traian Băsescu către procurori: Aveţi de luptat cu o clasă politică furioasă

12:32 • Prezent la bilanţul Parchetului General, şeful statului a reluat atacurile la adresa clasei politice despre care a susţinut că este în continuare dominată de mentalitatea potrivit căreia procurorii trebuie să fie controlaţi. Din această perspectivă, Băsescu a susţinut că anul 2007, privit cu detaşare, poate fi etichetat ca "un an extrem de greu".

Prezent la bilanţul Parchetului General, şeful statului a reluat atacurile la adresa clasei politice despre care a susţinut că este în continuare dominată de mentalitatea potrivit căreia procurorii trebuie să fie controlaţi. Din această perspectivă, Băsescu a susţinut că anul 2007, privit cu detaşare, poate fi etichetat ca "un an extrem de greu".

 

RĂFUIALĂ LA BILANŢ. "Nu a existat niciodată o perioadă cu o cadenţă atât de mare a acţiunilor politice împotriva justiţiei şi a procurorilor", a susţinut preşedintele. În context, el l-a atacat pe fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, cel pe care nu demult îl califica drept un "tânăr mafiot obraznic" şi a reluat atacurile la adresa Parlamentului. Fără să-l nominalizeze pe Chiuariu, Băsescu a spus că în 2007 România a avut un ministru care a luptat cu "îndârjire" împotriva demersurilor Parchetului, făcând trimitere la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 95/2007 care, după cum a spus şeful statului, a blocat timp de 4 luni, continuarea luptei de combatere a corupţiei la nivel înalt. Parlamentul se face şi el vinovat de cauţionarea celor care a devalizat bănci precum Bancorex, a mai susţinut preşedintele. El a spus că parlamentarii au anulat eforturile procurorilor în ce priveşte combaterea fraudei bancare prin Legea 69/2007. "Parlamentul le-a făcut cel mai mare dar prin dezincriminarea nerespectării regulilor bancare şi a deturnării creditelor", a declarat Băsescu. El a spus că procurorii sunt dezarmaţi în faţa clasei politice care schimbă legile, "o clasă politică ce a devenit furioasă că nu mai poate controla procurorii şi atunci a făcut legi ca să se protejeze". Continuând în aceeaşi cheie, Băsescu a mai spus că procurorii nu au luptat doar cu infractorii ci şi cu politicienii, unii dintre aceştia refuzând să se prezinte în faţa justiţiei. Băsescu a admis însă că şi în rândul procurorilor există o lipsă de profesionalism, astfel încât unele dosare au fost întoarse la instanţe din cauza unor vicii de procedură. Şeful statului a susţinut că nu-i poate suspecta pe procurori de rea credinţă, ci doar de lipsă de profesionalism, dar chiar şi în aceste condiţii sondajele arată că se bucură de o credibilitate mai mare decât politicienii. Preşedintele nu i-a iertat nici pe judecători, spunând că faptul că un judecător a ţinut un an şi jumătate un dosar pentru a constata că există vicii de procedură ridică semne de întrebare asupra magistratului respectiv.

×
Subiecte în articol: basescu magazin