x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Traian Băsescu: Clasa politică din România este o zoaie pe un geam

Traian Băsescu: Clasa politică din România este o zoaie pe un geam

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Feb 2008   •   00:00
Traian Băsescu: Clasa politică din România este o zoaie pe un geam

10:49 • Într-o intervenţie la televiuziunea publică, joi, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa clasei politice din România. Încercând să facă pe grozavul, Băsescu a uitat că face parte din aceeaşi tagmă.

Într-o intervenţie la televiuziunea publică, joi, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa clasei politice din România. Încercând să facă pe grozavul, Băsescu a uitat că face parte din aceeaşi tagmă.

MURDARI. Preşedintele Traian Băsescu a comparat, joi seara, clasa politică din România cu "o zoaie pe un geam", arătând că Guvernul este condus de Ion Iliescu. "Ştiţi cum arată clasa politică acum? Vă spun sentimentul meu şi să nu vă gândiţi că aş viza doar vechi politicieni transferaţi din regimul anterior. Uneori ai senzaţia că e ca o zoaie pe un geam. Geamul casei ăsteia care e România, când dai să te uiţi e plin de zoaie. Nu vezi bine nici afară, nici de afară în casă să constaţi e curată casa...", a spus Băsescu. El a reiterat faptul că modernizarea României presupune modificarea Constituţiei şi asanarea clasei politice. Din acest punct de vedere, el a arătat că României îi este ncesară Curtea Constituţională, şeful statului evitând să comenteze sau să critice instituţia pentru decizia în cazul CNSAS. "Având o constituţie cu vulnerabilităţi mari, în momentul în care am închis şi bruma de încredere în CCR, putem să ne luăm toţi jucăriile să ne ducem. Până când nu vom aşeza Constituţia să o punem cu exprimări clare, cu atribuţiuni limpezi, cu relaţia interinstituţională Executiv Parlament justiţie clar definită, cât timp avem o Constituţie ambiguă, vă asigur că ne este necesară CCR", a explicat el.

CONSTITUŢIA LA CONTROL. Cât despre modificarea Constituţiei, şeful statului a arătat că este o măsură pe care a propus-o la început de mandat. "Va trebui să se întâmple dacă vrem o ţară modernă", a adăugat el, dând exepmlu obligaţia pe care o are de a veghea la buna funcşionare a instituţiilor statului. "A veghea înseamană câteva lucrui. În primul rând să nu faci ca Iliescu şi Năastase, să fie în cărdăşie unii cu alţii. Iliescu ştia ce se întâmplă la Guvern, dar doar veghea, făcea pe plantonul la un dormitor de o sută de soldaţi. Veghea, după care mergea să se culce. Până când această relaţie nu va fi clarificată, sigur vom avea nevoie de CCR să ne spună preşedintele nu are numai dreptul, are obligaţia să se manifeste public". El a reierat faptul că Guvernul are o susţinere netransparentă, fiind "şantajat împotriva oricărui principiu democratic de un PSD flămând, dar se pare mai satisfăcut financiar de actualul Guvern decât în timpul Guvernului Năstase pentru că baronii PSD din teritoriu au fost umpluţi cu bani ca recunoştinţă că menţin un Guvern care are doar 20% susţinere". "Constituţia nu trebuie să permită aşa ceva", a conchis şeful statului. El a criticat din nou Guvernul pentru relaţai cu PSD, spunând că premierul este supus în faţa lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, lui Geoană fiindu-i rezervat uneori rolul de interfaţă. "Iliescu conduce. Cum a condus pe vremea lui Constantinescu, conduce şi acum Guvernul. Eu nu vorbesc ca un om care nu ştie. Ce vă spun este corect şi adevărat. În momentul de faţă, PSD prin domnul Iliescu, pin Hrebenciuc via Bogdan Olteanu, prin Mircea Geoană, influenţează major decizii premierului Călin Popescu Tăriceanu. O spun cu toată responsabilitatea unui şef de stat", a încheiat şeful statului. "Au soluţii pregătire şi pentru pierderea alegerilor, cum să menţină un Guvern dar să nu aibă preşedintele implicat", a mai spus Băsescu despre liderii PNL şi PSD.

×
Subiecte în articol: basescu magazin