x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Traian Băsescu: Nu este o problemă potenţiala lipsă a Rusiei de la Summit-ul NATO

Traian Băsescu: Nu este o problemă potenţiala lipsă a Rusiei de la Summit-ul NATO

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Feb 2008   •   00:00
Traian Băsescu: Nu este o problemă potenţiala lipsă a Rusiei de la Summit-ul NATO

08:52 • Preşedintele Traian Băsescu a precizat joi, la Bruxelles, că este problema Rusiei dacă decide să ia parte sau nu la summitul NATO organizat în 2-4 aprilie la Bucureşti, dar că este binevenită să participe.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat joi, la Bruxelles, că este problema Rusiei dacă decide să ia parte sau nu la summitul NATO organizat în 2-4 aprilie la Bucureşti, dar că este binevenită să participe.

INDIFERENŢĂ. Şeful statului a adăugat că Rusia este binevenită la summit, dar "acă Rusia va participa sau nu este problema ei". "Altfel, este un summit NATO", a punctat Băsescu, spunând că principalul obiectiv al României este organizarea unui summit de succes al Alianţei. În discursul ţinut la German Marshall Fund, preşedintele României a atras atenţia asupra faptului că Rusia trebuie să-şi respecte angajamentele de la Istanbul. Preşedintele a efectuat joi o vizită oficială la sediul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles, ocazie cu care a avut o întrevedere cu secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer. În cadrul vizitei, şeful statului a participat la conferinţa organizată cu acest prilej de către "The German Marshall Fund of the United States", unde a rostit o alocuţiune, urmată de o sesiune de discuţii pe marginea principalelor subiecte aflate în dezbaterea aliată.

×
Subiecte în articol: magazin