x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, braţ la braţ la aniversarea Unirii Principatelor Române

Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, braţ la braţ la aniversarea Unirii Principatelor Române

de Ovidiu Ciutescu    |    24 Ian 2008   •   00:00
Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, braţ la braţ la aniversarea Unirii Principatelor Române

11:24 • Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, în jurul orei 11.00, în Piaţa Unirii din municipiul Iaşi, unde au început manifestările prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Române şi a trecut în revistă garda de onoare, care i-a prezentat onorul. Băsescu a vorbit apoi cu un bărbat îmbrăcat în costum de epocă, reprezentându-l pe Moş Ion Roată, după care a urcat pe scena special amneajată în Piaţa Unirii, unde la scurt timp au sosit şi celelalte oficialităţi, printre care şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, joi, în jurul orei 11.00, în Piaţa Unirii din municipiul Iaşi, unde au început manifestările prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Române şi a trecut în revistă garda de onoare, care i-a prezentat onorul. Băsescu a vorbit apoi cu un bărbat îmbrăcat în costum de epocă, reprezentându-l pe Moş Ion Roată, după care a urcat pe scena special amneajată în Piaţa Unirii, unde la scurt timp au sosit şi celelalte oficialităţi, printre care şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

MANIFESTĂRI. Câteva sute de persoane se aflau, joi dimineaţă, în Piaţa Unirii, din municipiul Iaşi, la manifestărilor prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Române, printre acestea fiind simpatizanţi PNL, PDL şi PSD, care poartă baloane cu însemnele partidelor. Întreaga piaţă a fost pregătită de sărbătoare, angajaţii Primăriei au arborat încă de miercuri seară steaguri tricolore imense pe blocurile care mărginesc piaţa, inclusiv pe spaţiile verzi şi au adus ghivece imense cu arbuşti care au fost amplasate în întreaga piaţă. De asemenea, zona Pieţei Unirii şi străzile adiacente au fost curăţate şi chiar plombate şi au fost montate coşuri de gunoi şi bănci noi. În cursul zilei de miercuri, zona a fost măturată de angajaţii firmei de salubritate a oraşului la fiecare jumătate de oră. La Primăria Iaşi, joi dimineaţă a început o dezabatere privind evenimentul istoric care a marcat Unirea din 1859, în prezenţa liderului social-democrat Ion Iliescu şi la care era aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu. La ora 11.00, au început manifestările în Piaţa Unirii, în prezenţa şefului statului Traian Băsescu, a premierului Călin Popescu Tăriceanu şi a unor lideri politici. După încheierea manifestărilor de la Iaşi, preşedintele Traian Băsescu se va deplasa la Focşani, unde va participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor.

×
Subiecte în articol: basescu magazin unirii