x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Turism extrem la Carnavalul de la Rio - fotoreportaj

Turism extrem la Carnavalul de la Rio - fotoreportaj

de Mihaela Matachita    |    23 Feb 2009   •   00:00
Turism extrem la Carnavalul de la Rio  - fotoreportaj

Feerie de culori, ritmuri trepidante de samba, fete frumoase, costume fastuoase. Carnavalul de la Rio este considerat cel mai mare spectacol din lume. Dar el îşi confirmă şi anul acesta faima rea de loc riscant din cauza violenţei urbane.



Click pe imagine - fotoreportaj


Abia a început carnavalul că aproape de 100 de turişti au fost atacaţi, majoritatea de bande înarmate, punându-se astfel întrebarea dacă Rio de Janeiro este un oraş suficient de sigur pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2016, competeţie în care este concurat de Madrid, Chicago şi Tokyo.

Potrivit AFP. Săptămâna aceasta, bărbaţi înarmaţi cu pistolete, cuţite şi o grenadă au devalizat 34 de americani, alături de britanici, argentinieni şi alţi cetăţeni străini întrun hotel din centrul oraşului, furând bani, aparate de fotografiat şi Ipod-uri. Într-un alt atac similar, comis în zori, 13 turişti, dintre care 11 israelieni, au fost prădaţi. Potrivit poliţiei turistice braziliene, cel puţin 94 de turişti au fost recent victimele agresiunilor, adică în plus cu 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Şi aceasta în ciuda faptului că autorităţile au întărit măsurile de securitate, desfăşurând nu mai puţin de 9800 de poliţişti pe toată durata carnavalului. Fernando Veloso, şeful poliţiei turistice din Rio a recunoscut că imaginea oraşului a fost pătată dar a subliniat totodată că "dacă se ia în considerare numărul de turişti din Rio în aceste zile, numărul victimelor este foarte mic".   

Potrivit Riotur, agenţia turistică a oraşului, o treime dintre cei 709.000 de vizitatori veniţi pentru carnaval sunt străini.  Anul trecut, din cele 1303 furturi înregistrate, doar 117 i-au privit pe străini. Au avut loc şi 80 de asasinate. Noul primar din Rio, Eduardo Paes, a recunoscut că agresiunile împotriva străinilor dăunează imaginii oraşului, dar a subliniat totodată că "Rio este cel mai bun oraş din lume pentru distracţii în timpul carnavalului". Dacă oraşul va fi ales să găzduiască JO, guvernul s-a angajat să cheltuiască 14,4 miliarde de dolari, adică tot atât cât cei trei rivali împreună, pentru a aduce îmbunătăţiri şi mai ales pentru a-l face mai sigur.

Turiştii, însă, nu par a fi foarte deranjaţi de riscuri. Le place oraşul, le place atmosfera, astfel încât îşi iau măsuri de precauţie. Atracţia pentru carnaval rămâne cea mai puternică.

×
Subiecte în articol: magazin