x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ultimele zile ale lui Hitler

Ultimele zile ale lui Hitler

16 Noi 2007   •   00:00

In partea a doua a Temei de vineri, de la ora 23:00, se difuzează un film european, care a primit in 2005 o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

TVR CULTURAL/Ultimele zile ale lui Hitler/ Film/ Vineri 21:00

In partea a doua a Temei de vineri, de la ora 23:00, se difuzează un film european, care a primit in 2005 o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Noiembrie, 1942: mai multe tinere, escortate de ofiţeri SS către cartierul general al lui Hitler, se pregătesc să candideze la postul de secretară personală a Führer-ului. Cea aleasă de Hitler e Traudl Junge, o fată de 22 de ani, personaj interpretat de Alexandra Maria Lara (foto medalion). Aprilie, 1945: Berlinul e tot o ruină, infrăngerea Germaniei este iminentă. Inconjurat de căţiva apropiaţi, Hitler stă ascuns intr-un buncăr subteran, in timp ce Eva Braun ii organizează cea de-a 56-a aniversare. Cu toţii ştiu insă că sfărşitul este aproape… Prima parte a Temei de vineri lansează o serie de intebări. Cum a fost posibilă ascensiunea lui Hitler? Care este secretul carismei sale? Cum a reuşit un individ care semăna mai degrabă cu o caricatură decăt cu un vajnic arian să fie adulat de mase? (C.D.)

DER UNTERGANG( Germania-Italia-Austria): 2004

Cu: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, Ulrich Matthes

Regia:Â Oliver Hirschbiegel

La revedre, in iad

TVR 1/La revedre, in iad/Film/Joi  23:30

Aventura se derulează in Africa, in timpul primului război mondial. Un aventurier american - Flynn O’Flynn (interpretat excelent de Lee Marvin) şi un braconier englez, Sebastian Oldsmith (Roger Moore), se află aici pentru că speră să se imbogăţească făcănd speculaţii cu terenuri. Dar totul se complică in momentul in care descoperă că germanii construiesc un vas de război. Cei doi işi unesc forţele pentru o cauză nobilă: distrugerea maşinăriei de război. Ca să invingă in această temerară aventură, ei au de infruntat numeroase obstacole. (A.V.P.)

Aventură/Anglia/1976 /147 min.

Cu: Lee Marvin, Roger Moore, Barbara Parkins

Regia: Peter R. Hunt

Iluzia cea mareÂ

TVR CULTURAL/Iluzia cea mare/Film/Marţi 20:00

Filmul a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film in 1939, iar in 1937 a căştigat premiul pentru cea mai desăvărşită creaţie artistică la Festivalul de la Veneţia. Primul război mondial. Doi ofiţeri francezi sunt făcuţi prizonieri. Impreună cu alţi colegi de detenţie, sapă un tunel, ca să evadeze. Cănd totul e gata, află că vor fi transferaţi in alt lagăr. (C.D.)

Franţa/ 1937

Cu: Jean Gabin, Erich von Stroheim, Dita Parlo

Regia: Jean Renoir

Special Jodie Foster

MGM/La mulţi ani, Jodie Foster!/Special/Joi 21:30

Pentru a sărbători cea de-a 45-a aniversare a actriţei Jodie Foster, The MGM Channel prezintă o selecţie a celor mai bune filme ale acesteia. De la debutul său in carieră in muzicalul "Aventurile lui Tom Sawyer", 1973 (ora 2:30), la filmul "Umbre şi ceaţă" din 1992, in regia lui Woody Allen (ora 23:15), şi filmul de succes regizat chiar de ea, "Micul Tate", producţie SUA 1991 (ora 21:30). In program este inclusă şi pelicula din 1980, "Rătăcire" (0:45). Jodie Foster este cu adevărat una dintre cele mai bune actriţe de la Hollywood, primul său premiu  Oscar fiindu-i inmănat pentru "Taxi Driver" in 1976. (Adriana V. Păduraru)

×
Subiecte în articol: hitler clasic