x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ultimul templier

Ultimul templier

de Sebastian S. Eduard    |    16 Iun 2006   •   00:00
Ultimul templier
CARTE
Un thriller istoric pentru fanii lui Dan Brown

Ordinul templierilor, ordin al calugarilor razboinici, a luat nastere in jurul anului 1100 si, in mai putin de 100 de ani, a devenit una dintre cele mai puternice si mai bogate miscari europene de acest tip. In 1307, regele Frantei a omorat multi dintre adeptii ordinului, iar ultimul conducator al acestora a fost ars pe rug. Comorile templierilor si secretele legate de acestea au devenit subiectul multor legende. In secolul XXI, dezvaluind secrete de mult ingropate, "Ultimul templier" de Raymond Khoury este un thriller istoric care paseste pe urmele legendei. Editura Nemira ne propune acest volum, care a aparut pana acum in peste 30 de limbi si a fost declarat best-seller de New York Times.

AUTORUL. Raymond Khoury, originar din Liban, s-a refugiat in timpul Razboiului Civil, in anul 1975, la New York. Apoi s-a intors in Liban si a studiat arhitectura la Universitatea Americana din Beirut. La terminarea studiilor, in anul 1984, cand a izbucnit din nou razboiul, a fost evacuat din oras la bordul unui elicopter si s-a stabilit la Londra, unde si-a deschis un birou de arhitectura. In prezent, lucreaza in Los Angeles, la a cincea serie de succes produsa de BBC, "Spooks", cunoscuta ca MI-5 in SUA, si scrie adaptarea pentru marile ecrane a "Ultimului templier".

semnale Editoriale

Pretul libertatii

EDITURA RAO. Jennifer este o tanara desteapta, sexy si inteligenta... dar mult prea naiva pentru o lume a barbatilor, cum este cea de pe Wall Street. Ajunsa in inchisoare complet nevinovata, abandonata de cei in care avea deplina incredere si tradata de logodnic, Jennifer descopera ca razbunarea poate fi foarte placuta cand ai alaturi niste detinute trecute prin viata, pline de imaginatie.

Secretul casniciei fericite

CURTEA VECHE PUBLISHING. Nu lasati dragostea din caminul dumneavoastra sa paleasca. Acest sentiment care va leaga trup si suflet de partener va poate insoti o data cu trecerea anilor. Acest secret il dezvaluie Zig Ziglar in volumul de fata. El va ofera sfaturi, inspiratie si strategii care, urmate pas cu pas, pot face din casnicia dumneavoastra un colt de paradis. Puteti afla cum sa puneti punct unei situatii pentru a o lua de la capat, cum puteti evita (sau indeparta) efectele distrugatoare ale adulterului, cum sa va pastrati romantismul si sa va bucurati de o relatie sexuala care sa va aduca implinire.

Vampirii energetici

EDITURA AMALTEA. Succesul in afaceri se bazeaza intr-o imensa masura pe calitatea angajatilor tai si pe felul in care stii sa mediezi interactiunea tipurilor de personalitate care populeaza birourile tale. In acest manual de abilitati de comunicare si relationare interpersonala, dr Albert J. Bernstein, spaima "vampirilor" si autor consacrat de best-seller-uri, scoate la iveala tehnici de convingere si mediere a situatiilor conflictuale care te vor ghida de acum inainte in relatiile interumane. Bernstein demonstreaza pas cu pas cum sa identificam "vampirii" din jurul nostru: narcisisti atotmeritorii, antisociali egoisti, paranoici extenuanti sau dramatici exagerati.

O istorie culturala a penisului

EDITURA HUMANITAS. David M. Friedman dovedeste in cartea sa ca penisul este mai mult decat o parte a corpului: este o idee care defineste locul barbatului in lume. Adorat in cultele falice din Antichitate, hulit de Biserica, subiect de texte filozofice si poetice, organul sexual masculin a devenit in cele din urma obiect de studiu pentru anatomisti si medici, iar in zilele noastre, pentru sexologi. David M. Friedman reface acest lung si putin cercetat parcurs, neevitand momentele delicate, cum ar fi politizarea subiectului de catre miscarea feminista, intr-un stil amuzant, uneori alarmant, dar niciodata plicticos.
×