x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un consilier prezidenţial dezminte că Vladimir Putin îşi pregăteşte revenirea la Kremlin

Un consilier prezidenţial dezminte că Vladimir Putin îşi pregăteşte revenirea la Kremlin

07 Noi 2008   •   00:00

Premierul rus Vladimir Putin nu va reveni probabil în curând la preşedinţie, iar protejatul său, Dmitri Medvedev, ar putea candida pentru un al doilea mandat, a declarat vineri un consilier apropiat al şefului statului, citat de AFP.



"Cred că decizia va fi luată (...) la sfârşitul anului 2011", a declarat Arkadi Dvorkovici, consilier pe probleme economice de la Kremlin, întrebat dacă Putin ar putea reveni la preşedinţie în 2012 sau chiar mai devreme.

"Cred că, dacă activitatea preşedintelui în acest interval este eficientă, iar preşedintele Medvedev are sprijinul cetăţenilor, are şanse mari să fie reales pentru un nou mandat", a declarat Dvorkovici.

Joi, cotidianul rus Vedomosti sugerase că Medvedev îşi va întrerupe prematur preşedinţia, la începutul anului viitor, în favoarea unor alegeri prezidenţiale anticipate, ce ar permite astfel revenirea la Kremlin a lui Putin.

Pretextul unor alegeri anticipate ar fi un amendament al Constituţiei propus miercuri de Medvedev, care prelungeşte mandatul prezidenţial de la patru la şase ani.

Putin nu a putut candida în martie la alegerile prezidenţiale, deoarece Constituţia rusă nu autorizează trei mandate consecutive. El are însă dreptul de a se prezenta din nou după o întrerupere.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea