x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un ou pe zi te ajută să slăbeşti

Un ou pe zi te ajută să slăbeşti

de Sînziana Stancu    |    09 Mar 2010   •   00:00

Ouăle sunt un superaliment, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că, mâncând câte unul pe zi, poţi scăpa cu uşurinţă de kilogramele în plus, menţinându-ţi în acelaşi timp o sănătate de fier.

Într-un studiu ce are la bază 71 de cercetări făcute asupra compoziţiei nutritive a oului de găină şi rolul acestuia în alimentaţie, se arată că, în ciuda faptului că este sărac în calorii, oul este o sursă foarte bogată de proteine şi de substanţe nutritive esenţiale pentru sănătate, cum sunt în special vitaminele D şi B12, seleniul şi cholina (importantă în metabolizarea grăsimilor), scrie Daily Mail. De pildă, carenţa vitaminei D din organism este legată de diferite afecţiuni, cum sunt bolile de inimă, cancerul, fragilitatea oaselor, scleroza în plăci, bolile imunitare sau cele mintale.

Nutriţioniştii au confirmat şi faptul că între alimentele bogate în proteine, ouăle conţin cel mai complex amestec de aminoacizi esenţiali, foarte importanţi în special pentru creşterea şi dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a organismului copiilor, adolescenţilor şi tinerilor, precum şi în procesele de refacere a diferitelor ţesuturi.


ALIMENTUL IDEAL

De asemenea, nivelul crescut de antioxidanţi conţinuţi în ou ajută la prevenirea degenerescenţei maculare ce se produce o dată cu înaintarea în vârstă şi este una dintre cauzele principale ale orbirii.

"Ouăle sunt alimentul ideal la orice vârstă, cel mai uşor de preparat, precum şi unul dintre cele mai gustoase feluri de mâncare", afirmă specialista nutriţionistă Carrie Ruxton, conducătoarea studiului ce va fi publicat abia în luna iunie, în revista de specialitate Nutrition and Food Science. Un singur ou furnizează 20% din necesarul zilnic de hrană şi de aceea acest aliment este foarte important în diferite diete. Este de asemenea recomandat celor cărora nu le place laptele sau celor care au un meniu ce se bazează mai mult sau chiar exclusiv pe carne.

Ouăle îi ajută foarte mult şi pe cei care ţin regim de slăbire. Un ou de mărime medie conţine mai puţin de 80 de calorii şi există studii care arată că ouăle, consumate regulat (câte unul sau două zilnic), stăvilesc pofta de mâncare mai mult decât orice pastilă pentru reducerea apetitului şi ajută la slăbit, ţinând greutatea sub control.

Şi încă ceva! Oul ideal este cel fiert timp de patru minute, la foc mic spre mediu. Astfel preparat, el îşi menţine toate proprietăţile pentru a fi nu numai un aliment, ci şi un medicament pentru organism.

×
Subiecte în articol: magazin