x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un "Robin Hood" taliban perturbă liniile de aprovizionare ale forţelor NATO în Afganistan

Un "Robin Hood" taliban perturbă liniile de aprovizionare ale forţelor NATO în Afganistan

17 Noi 2008   •   00:00

Liniile de aprovizionare pentru trupele americane şi britanice din Afganistan sunt perturbate de un "Robin Hood" taliban, care vinde populaţiei sărace, la preţuri mici, încărcăturile capturate din convoaiele NATO pe care le interceptează, relatează Sunday Times, în ediţia electronică.



În urma unui raid efectuat în zona de graniţă cu Pakistanul, luptătorii talibani au capturat săptămâna trecută două transportoare blindate ameriane şi zece camioane încărcate cu alimente.

Încărcături întregi de cereale au fost astfel vândute la circa un sfert din preţul real în pieţele locale, iar vehiculele blindate au fost prezentate drept "pradă de război".

Comandantul taliban care organizează raidurile, Mustafa Kamran Hijrat, a declarat săptămâna trecută, pentru Sunday Times, că şi-a propus să întrerupă liniile de aprovizionare. "Vom captura în continuare convoaie care transportă bunuri pentru trupele NATO şi cele americane. Ducem un război sfânt şi trebuie să luptăm în continuare prin toate mijloacele", a adăugat el.

Hijrat susţine că are sub comandă sute de luptători, însă oficialităţile locale estimează numărul acestora la cel mult 2000.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea