x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un suspect de terorism din Danemarca primeşte despăgubiri-record, după ce a fost achitat

Un suspect de terorism din Danemarca primeşte despăgubiri-record, după ce a fost achitat

24 Oct 2008   •   00:00

Un tânăr danez de origine marocană, achitat în martie de un tribunal din Copenhaga după ce a fost suspectat că plănuia un atentat în Europa, a obţinut joi despăgubiri-record, în valoare de 18800 de euro, potrivit unor surse judiciare, relatează AFP.



Justiţia a decis să îi acorde 1,4 milioane de coroane daneze (circa 188.000 de euro), o sumă-record, potrivit avocatului acestuia, Thorkild Hoeyer.

În vârstă de 19 ani, acesta a fost arestat în octombrie 2005, fiind eliberat după un prim proces, în februarie 2007, apoi judecat în apel în martie 2008.

Potrivit acuzării, suspectul ar fi avut legături cu doi bărbaţi, un suedez originar din Serbia-Muntenegru şi un danez de origine turcă, arestat la Sarajevo.

Cei doi complici, Mirsad Bektsasevitci, zis "Maximus", şi Abdulkadir Cesur, au fost condamnaţi în ianuarie 2007 la 15 şi respectiv 13 ani de închisoare, pedepse reduse ulterior la opt ani şi patru luni, respectiv şase ani şi şase luni de închisoare.

Aceştia au fost acuzaţi că au planificat un atentat împotriva unui stat european implicat în conflictele din Irak şi Afganistan şi pentru deţinere ilegală de arme şi explozibili.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea