x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un VW Golf istoric - scos la licitaţie pe internet. Vezi la cât a ajuns preţul în prima zi

Un VW Golf istoric - scos la licitaţie pe internet. Vezi la cât a ajuns preţul în prima zi

de Istvan Deak    |    05 Apr 2012   •   15:40
Un VW Golf istoric - scos la licitaţie pe internet. Vezi la cât a ajuns preţul în prima zi

"Vehicul istoric, care i-a apartinut cancelarului nostru Angela Merkel, in perioada 1990-1995', asa suna un anunt postat joi pe site-ul Internet de licitatii online eBay, potrivit publicatiei germane Der Spiegel si AFP.

Este vorba despre un autoturism Volkswagen Golf alb, care are la bord 190.000 de kilometri si care a fost achizitionat de Angela Merkel in septembrie 1990, cu cateva zile inaintea reunificarii germane.

Masina a fost transmisa ulterior in proprietatea sotului doamnei Merkel, Joachim Sauer, timp de un an, dupa cum rezulta din cartea de identitate a masinii, postata pe Internet impreuna cu anuntul de vanzare si cu sase fotografii ale automobilului (interior si exterior). Dupa cum rezulta din imaginile postate la adresa de Internet se pare ca masina este intr-o stare foarte buna. Fotografiile sunt realizate...chiar in fata Cancelariei germane.

Saptamanalul Der Spiegel apreciaza ca anuntul este "credibil', pentru ca adresa mentionata in cartea de identitate a masinii - Schönhauser Allee, in fostul Berlin de Est – a fost chiar cea la care a locuit Angela Merkel, si, in plus, exista elemente care atesta ca Angela Merkel a condus la vremea respectiva chiar un VW Golf alb.

Cel care a scos la vanzare masina, un berlinez, nu a putut fi contactat joi dupa-amiaza. Actualul proprietar precizeaza ca o va vinde celui care-i va oferi cea mai mare suma, si nu a stabilit o data-limita pentru licitatie. Joi, la ora 12:00 GMT, oferta cea mai generoasa se ridica la 10.000 de euro.

×