x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vedete de vedete de Ziua Nationala la Antena 1

Vedete de vedete de Ziua Nationala la Antena 1

25 Noi 2004   •   00:00

SUPLIMENT TV
Prima zi a lui decembrie e pentru toti romanii motiv de sarbatoare. Antena 1 si-a facut lectiile temeinic si, in consecinta, a pregatit un program cu totul special, asa, ca sa "mearga" de Ziua Nationala a Romaniei.
MIRUNA MIHALCEA

SUMAR
Dan Negru, in dialog cu Felicia Filip
Nicoleta Voica, o solista obisnuita sa contraatace
"Maratonul" o sa dureze cat e ziulica de lunga. Probele? Divertisment, cele mai "tari" emisiuni in varianta speciala, muzica de toate genurile si pentru toate gusturile, iar la sfarsit… bomboana de pe tort: meciul Atletico Bilbao vs Steaua! Insa Antena 1 nu va sarbatori Romania de una singura, ci cu ajutorul neprecupetit al unui lung sir de vedete autohtone. Si pentru ca vorbim, nu-i asa, de o aniversare, era firesc sa se lase cu cadouri. Antena 1 a ajuns la un acord cu vedetele musafiri ai emisiunii "M-am nascut in Romania" si-au zis asa: de 1 Decembrie o sa facem Romaniei un cadou muzical.

DESFASURATOR. Supershow "M-am nascut in Romania". Prezentator: Dan Negru. Program: cele cinci zone geografice si culturale ale tarii, Moldova, Banatul, Muntenia, Oltenia si Dobrogea vin cu mic cu mare la emisiune s-arate ce au ele mai bun si mai bun, de la obiceiuri populare, cantece, vedete si pana la delicatese culinare. Ce-i aduce pe toti laolalta? Nimic. Doar… originea. Toti s-au nascut in Romania. Asa ca la sfarsit toata "floarea cea vestita" va canta, la unison, "Noi suntem romani". Ei la televizor, noi, acasa.

SA-NCEAPA DISTRACTIA. Public si vedete, gazde si musafiri, invitati speciali, curiosi, echipa de filmare, ziaristi, responsabili cu machiajul, cu coafura, cu garderoba, insotitori si cine-o mai fi fost, ca nu mai stiu, s-au adunat cu totii in studiourile Antenei 1! Si da-i si-ncepe emisia. Da’ unde-i Negru? Ca nu-l gasim pe Negru. Sa vina Negru! Si Negru vine… la costum, om serios, ca a venit la treaba, nu la distractie. Da’ de unde! Doar ce se striga "Filmati" ca… mai bine nu va spun, sa nu va stric surpriza. De fapt, va spun asa, un pic, ca sa stiti ce pierdeti daca nu petreceti Ziua Nationala alaturi de Dan si invitatii lui speciali. S-a cantat, s-a dansat, s-a zambit o gramada, de fapt, s-a ras de-a dreptul si… locurile din decor au fost aproape inutile. Pentru ca gazdele, laolalta cu musafirii, au incins asa de tare atmosfera ca pur si simplu salta decoru’ sub ei de-atata joc. Banateni, cu ardeleni, cu olteni si cu munteni s-au veselit asa cum ii sade romanului bine, mai ales la propria lui aniversare!

Mihai Leu - Pe lista invitatilor cu blazon
Sofia Vicoveanca si Ionut Dolanescu - doua generatii diferite de folclor

TOATA FLOAREA CEA VESTITA. Vreti sa stiti cu cine-o sa va-ntretineti pe 1 Decembrie la Antena 1? Raspunsul e simplu: toata floarea cea vestita, a Romaniei de data asta. Vedete nationale si locale, cu mic cu mare, au pus la cale o mare petrecere. Poate nu credeti… N-ar fi de mirare, ca nici mie nu-mi vine sa cred, da’ uite ca s-au strans nici mai mult nici mai putin de 44 de personalitati de pe la noi, plus 5 ansambluri folclorice vestite. Vreti sa va faceti o idee? Pai aflati atunci c-o sa-i vedeti pe Mihai Leu, Ovidiu Lipan Tandarica, Ionut Dolanescu, Dinu Iancu Salajanu, Gil Dobrica, Nicoleta Voica, Sofia Vicoveanca, Felicia Filip, Andreea Banica, Miki, Nico, Daniela Gyorfi, Dan Helciug, Cristina Stamate, Andra si multi, multi altii. Ca sa nu mai spunem c-o sa-i ascultati pe Holograf, Amadeus, A.S.I.A. si, bineinteles, ansamblurile folclorice "Maria Tanase", "Doina Dunarii" si… gata, ca altfel unde mai e surpriza?!

Click pentru a mari imaginea

DIN CULISE. Fur-ni-car! Lume peste lume peste lume si-asa mai departe. Un du-te-vino de pomina! "Eliberati culoarul. Pe-aici ies vedetele din platou!", "La o parte, ca pe-aici intra!", "Unde-i cutare?", "Ce face cutare?"… Da’ ce va-nchipuiati voi? Ca-i asa de simplu sa organizezi o ditai petrecerea?! Ba deloc. La intrare, gramezi de haine. Doar nu veneau oamenii tooocmai din Moldova imbracati de petrecere. In platou, figurantii, echipa de filmare si grupuri-grupuri de vedete care se fataie de colo-colo. In mijloc, Dan Negru, cu un zambet larg de tot, care chicoteste strengar de fiecare data cand ceva nu merge bine si rade de-a dreptul cand totul merge struna. Afara, restul de studiouri. Pline ochi! Parol! Cu ce? Cu musafiri, domnule! Oameni care se schimba, care beau o cafea pe ultima suta de metri, inainte de-a intra in emisie, altii care stau la numaratoare, sa vada - sunt, nu sunt toti - altii care-si "asambleaza" recuzita si asa mai departe. Concluzie: forfota mare la petrecerea de 1 Decembrie!

MICILE VEDETE. Am vorbit de renumitele ansambluri populare romanesti si de vedetele alese sa pecetluiasca imaginea unei zone. Ei bine, deliciul editiei au fost copiii! Mici, marunti, incotosmanati in costume populare "in miniatura", baietii cu caciulile trase peste ochi si fetele cu maramele pana-n pamant, toti cantau, dansau si chefuiau de-ai fi zis ca nu-i adevarat. Da’ ce mai jucau la hora! Da’ ce mai cantau! Ca la sarbatoare.

Surpriza de 12 ani
Click pentru a mari imaginea
Are si-un nume: Stana Stepanescu. E banateanca, are 12 ani, canta de la 5 si pleaca-n turnee de pe la vreo 9. Si are o voce de-a dreptul cutremuratoare. Sa va spun sincer cum am remarcat-o. Era langa Nicoleta Voica, intr-un grup mare, mare de "micute" vedete. Domnisoara avea insa microfon. La un moment dat, rumoare. Ne-ntrebam cu totii, public, musafiri si gazde… cine canta? Sa fie cumva o iluzie? Ei bine, nu. Canta chiar ea. Asa c-am pandit-o pe Stana la iesirea din platou, sa-i aflam si noi povestea. Ne-a prezentat-o chiar doamna Voica. "E un copil cu totul deosebit." Era suficient. Am mers apoi intr-unul din "vestiare" sa stam nitel de vorba. Domnisoara Stepanescu, dreapta, serioasa, ne-a povestit ca s-a-ntors recent din Italia, unde a cantat alaturi de alti 40 de membri ai Ansamblului Resita, c-a mai fost prin Austria si Iugoslavia, ca urmeaza sa plece si prin Germania, ca se grabeste s-ajunga la scoala si ca e cam in urma cu lectiile. Scurt si la obiect. Bravo, Stana!
×
Subiecte în articol: negru vedete