x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Viciile partenerului de viaţă sunt molipsitoare

Viciile partenerului de viaţă sunt molipsitoare

de Sînziana Stancu    |    22 Aug 2011   •   21:00
Viciile partenerului de viaţă sunt molipsitoare

Atentie cu ii juri 'credinta vesnica' pentru ca daca persoana este atinsa de vicii, o data ce devine 'jumatatea' ta, e aproape sigur ca isi va transfera anticipat, inca din timpul vietii, 'mostenirea' de vicii. Acestea sunt concluziile expertilor americani, care au observat ca studiile anterioare care ridicau in slavi relatiile matrimoniale si, in general, pe cele stabile, ca fiind mana cereasca pentru sanatate si viata lunga, pot fi usor contrazise in anumite situatii.

Astfel, s-a constatat ca daca partenerul de viata are viciul bauturii, al drogurilor, al fumatului, este cartofor, afemeiat, dependent de computer, de televizor, de junk-food, dulciuri si hrana nesanatoasa in general, ai sanse infime sa il dezveti de asemenea vicii. In schimb, ai cele mai multe sanse sa te molipsesti si tu, chiar daca nu ai asemenea vicii si ai fost obisnuit cu un stil de viata sanatos.

Profesorul Corinne Reczek de la Universitatea din Cincinnati, care a coordonat un studiu realizat pe 122 de femei si barbati fie casatoriti, fie intr-o relatie stabila pe o durata cuprinsa intre 8 si 52 de ani, a constatat ca, in majoritate, barbatii sunt cei care 'propaga' viciile lor catre partenerele de viata. Astfel, daca ai langa tine un fumator inrait sau un dependent de junk food, in scurt timp vei incepe si tu sa fumezi si sa te indopi cu cartofi prajiti, cu hamburgeri si cu alte mancaruri nesanatoase. Daca ai un sedentar, nu vei mai iesi decat rar la plimbare. In schimb, iti vei petrece majoritatea timpului sezand pe canapea. Daca sta cu ochii in computer, precis vei sfarsi si tu prin a umbla oriunde cu laptopul legat de gat.

'E vorba de anihilarea res­ponsa­bi­litatii personale. Parte­ne­rul care ob­serva un viciu la celalalt nu in­cearca sa-l opreasca, su­gerandu-i astfel ca i-ar fi astfel com­pli­­ce la viciul sau' si astfel se produce, inconstient, un transfer direct al viciului asupra partenerului neviciat, este explicatia data de specialisti despre cum se transmite viciul intre par­tenerii unui cuplu.

×
Subiecte în articol: vicii cupluri fun