x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Viziunea lui Cheloo

Viziunea lui Cheloo

de Raluca Grintescu    |    31 Mar 2006   •   00:00
Viziunea lui Cheloo
MUZICA
Un "cur pansat" de 7.000 de euro

Cheloo sparge piata cu un album hot, "Fabricant de gunoi", a carui lansare va avea loc in Fire Club, la 5 aprilie.

Ai spus ca este "cel mai bun album rap scos in Romania". Care sunt ingredientele?
Este un album lucrat cu mai multa atentie decat "Sindromul Tourette", instrumentalele suna mai bine. Acest album are o tenta sociala, dar regasim si "nebunia" de pe "Sindromul Tourette". Are si doua piese in engleza, una cu Killa Army si a doua cu Bishop. Cand lucrez pentru Cheloo, am o libertate mai mare de exprimare. Este o surpriza placuta pentru mine sa-mi ascult albumul dupa ce l-am terminat. Sunt sigur ca toti fanii vor gasi in acest album ceva care sa le placa.

Cu cine ai colaborat la album?
Freakadadisk, Ombladon, Bishop, Rimaru, Spike, Guess Who, Euphoric, dar sunt foarte multumit de feat-urile cu Killa Army (Beretta9 si Shogun Assasson) si Texta (din Austria).

Piesa "Operatiunea cur pansat" beneficiaza de un clip pe care tu insuti l-ai regizat. Esti multumit de rezultat?
Foarte multumit.
Clipul a fost filmat de Stefan Hillerin si regizat de Bogdan Jianu si Dana Niculescu. Am petrecut foarte multe ore in montaj alaturi de Mihai, fratele lui Freakadadisk, care este priceput in "after effects". Clipul arata exact cum mi-am dorit sa arate. Ne-a costat in jur de 7.000 euro, dar am avut placerea de a filma la Castel Film, unde ne-am putut face ce decoruri am dorit. Cea mai grea actiune i-a revenit cascadorului, el a trebuit sa repete scena caderii de patru ori. Iar cel mai curajos a fost prietenul nostru, Josian, care s-a lasat filmat in timp ce se vopsea cu Vinarom.

Care este cea mai impresionanta piesa?
Cum s-a nascut "ea"? Imi place feat-ul cu Killa Army. Dupa concertul celor de la Wu Tang Killa Beez, din Bucuresti (unde Parazitii au cantat in deschidere), i-am invitat pe cativa dintre ei la noi la studio. Celor doi de la Killa Army le-a placut foarte mult unul din negativele pe care le facusem pentru albumul meu si s-au hotarat ca vor sa inregistreze pe piesa. Intr-o singura zi, piesa a fost gata. Daca am lucra asa usor toate piesele…, am scoate cinci albume pe an.

Care sunt cele mai importante elemente din viziunea ta: refrenul, melodia sau sectiunea ritmica?
Consider ca cele mai importante sunt versurile si mesajul transmis. Pe locul doi urmeaza instrumentalul, urmate de ritmica, sau flow-ul cum il numesc unii. Pe ultimul loc asez calitatea inregistrarii.

Muzica ta evolueaza. Te inspira aceleasi lucruri? Sau gasesti mereu alte surse?
In primii ani cand faceam muzica, principala mea sursa de inspiratie erau cartile lui Sven Hassel. Gasesc mereu alte surse de inspiratie. Cu totii evoluam.

Cover-ul discului este, asa cum ne-am obisnuit, iesit din tipare. Cine l-a creat?
Eu. Am avut o viziune J. Ce p**a mea.

Ce parere ai despre mis-carea hip-hop din Romania?
Ce miscare? Stanga - dreapta? Ne miscam destul de incet.

Ce alte proiecte mai ai cu trupa Parazitii?
In plan mai avem inca zece albume in aceeasi formula: Cheloo, Ombladon si Freakadadisk. Totusi, sub labelul nostru, 20CMRECORDS, vor mai aparea "Spike" (primul album) si "Anonim" (al doilea album).

Compozitii


Fiecare membru Parazitii isi compune versurile pe care le canta. Asa cum declara si Cheloo, "daca incerci sa cumperi versuri de la altcineva, atunci te numesti interpret de muzica usoara, in nici un caz MC. Eu ma inspir din viata reala, din ce carti mai citesc, din reviste porno scrise in "braile".
×
Subiecte în articol: albu