x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zeci de morţi în două atentate produse în Bagdad

Zeci de morţi în două atentate produse în Bagdad

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Feb 2008   •   00:00
Zeci de morţi în două atentate produse în Bagdad

11:20 • Cel puţin 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 85 au fost rănite, în două atentate separate vizând două pieţe din Bagdad, au anunţat surse din serviciile irakiene de securitate, citate de AFP.

Cel puţin 43 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 85 au fost rănite, în două atentate separate vizând două pieţe din Bagdad, au anunţat surse din serviciile irakiene de securitate, citate de AFP.

CRIMINAl. Unul dintre atacuri a avut loc la piaţa de animale al-Ghazil, care a mai fost vizată de un dublu atentat, soldat cu 13 morţi, la sfârşitul lunii noiembrie 2007. Bomba a explodat în jurul orei locale 10.00 (9.00 ora României), când piaţa era foarte aglomerată, a declarat un responsabil din Ministerul irakian al Apărării. Deflagraţia a provocat moartea a 35 de persoane şi rănirea altor 75. Dispozitivul exploziv a fost ascuns într-o cutie de carton folosită pentru transportarea păsărilor. Deschisă numai vinerea, piaţa al-Ghazil este foarte frecventată în această zi liberă pentru irakieni. Numeroase familii vin să cumpere păsări şi alte animale mici. Un alt dispozitiv a explodat într-o altă piaţă, din cartierul al-Jadida, în sud-estul Bagdadului. Opt persoane şi-au pierdut viaţa în urma deflagraţiei şi cel puţin 10 au fost rănite. Potrivit unei surse medicale, 30 de cadavre şi 40 de răniţi au fost trimise vineri la spitalul Al-Kindi, din Bagdad. La spitalul Ibn Nafiss au ajuns şase persoane decedate şi 25 rănite, a afirmat o altă sursă din serviciile sanitare.

×
Subiecte în articol: magazin