x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Zodiac", un film pentru fanii "Se7en" sau "Fight Club"

"Zodiac", un film pentru fanii "Se7en" sau "Fight Club"

08 Iun 2007   •   00:00

"... Nu voi mai anunţa pe nimeni de crimele pe care le voi săvărşi, pentru că astfel nu ar părea decăt nişte furturi de rutină, crime săvărşite din mănie şi căteva accidente inscenate etc..." (Scrisoarea 7-9 noiembrie 1969)

Nebun. Furia unui nebun care nu a fost niciodată prins; criminalul anonim care a ingrozit naţiunea, Jack Spintecătorul in variantă americană. Şi-a asumat in mod public 13 victime, apoi mai multe, cu două duzine mai multe. Poliţia i-a atribuit cinci, şapte morţi. Probabil nu va fi cunoscut niciodată adevăratul număr al victimelor. Un lucru este cert: acea numărătoare include şi supravieţuitorii.
Bazată pe povestea adevărată a unui criminal in serie care a ingrozit regiunea San Francisco Bay şi a luat in derădere autorităţile din patru jurisdicţii, decenii de-a răndul, cu cifrurile şi scrisorile sale, "Zodiac" este un thriller realizat de David Fincher, regizorul producţiilor "Se7en" şi "Fight Club". Vănarea vănătorului devine o obsesie pentru patru bărbaţi, o obsesie care ii va transforma in stafii ale propriilor identităţi, vieţile lor fiind construite şi distruse de lanţul fără capăt al indiciilor oferite de criminal.

Cifru. "Vreau să tipăriţi acest cifru pe prima pagină a ziarului vostru. In acest cifru se găseşte identitatea mea. Dacă nu tipăriţi acest cifru pănă in după-amiaza zilei de vineri, 1 august 1969, voi continua şirul crimelor vineri noapte. Voi hoinări tot weekend-ul şi voi omori oameni in timpul nopţii..."

Despre regizor. David Fincher şi-a lansat filmul artistic de debut in 1992, "Alien 3". In 1995, a regizat "Se7en", "strigătul neobosit şi povestea cinică a doi detectivi (roluri interpretate de Brad Pitt şi Morgan Freeman) care incearcă să prindă un criminal in serie care işi bazează crimele pe şapte păcate de moarte. Doi ani mai tărziu, Fincher a regizat "The Game", in care au jucat Michael Douglas şi Sean Penn. In 1999, i s-a realăturat lui Brad Pitt in "Fight Club", film bazat pe adaptarea romanului lui Chuck Palahniuk ce prezintă povestea a doi bărbaţi care deschid un club destinat exclusiv luptelor intre bărbaţi.



Video&DVD



Diamantul săngeriu. In contextul războiului civil din anii ’90, care a creat in Sierra Leone un adevărat haos, "Diamantul săngeriu" ne prezintă povestea lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un fost mercenar din Zimbabwe, şi a lui Solomon Vandy (Djimon Hounsou), un pescar din tribul Mende. Amăndoi locuiesc in Africa, dar trecutul lor este căt se poate diferit. Destinul ii aduce pe acelaşi drum in momentul in care cei doi işi unesc forţele pentru a recupera un diamant roz, rar intălnit, o piatră preţioasă ce poate să-ţi transforme viaţa... sau să-i pună capăt.

Apocalypto. Cu un buget estimat la 40 de milioane de dolari, Mel Gibson revine pe marile ecrane in calitate de regizor şi produce un film cutremurător ce avea să atragă atenţia şi totodată indignarea multor critici de film. După succesul obţinut cu filmul "Patimile lui Hristos", producţie care a captat atenţia unei lumi intregi, controversatul regizor dă naştere unui film spectaculos in limba maiaşă, Apocalypto. Condus de emoţiile sale la nivel vizual, regizorul a creat un film cum nu au mai fost altele, un film despre o legendă care incepe pe măsură ce o civilizaţie se sfărşeşte.

×
Subiecte în articol: film