x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Home Cine joacă în premieră, cine are şanse la cupă. Surprize la EURO 2016

Cine joacă în premieră, cine are şanse la cupă. Surprize la EURO 2016

de Dan Radu    |    19 Oct 2015   •   09:49
Cine joacă în premieră, cine are şanse la cupă. Surprize la EURO 2016
Sursa foto: Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

Cinci echipe debutează la Campionatul European. Formatul cu 24 de formaţii pune debutanţii față în faţă cu „greii” continentului.

Campionatul European din 2016 va avea, în premieră, 24 de echipe, în loc de 16. UEFA a făcut această schimbare în ideea de a avea cât mai multe echipe „grele” în competiţie. Cu excepţia Olandei, echipele de tradiţie s-au calificat la turneul final. Alături de ele, însă, vom avea şi cinci debutante.

ISLANDA a pierdut primul loc în grupa A în ultima etapă, fiind învinsă de Turcia. Trupa antrenată de suedezul Lars Lagerback a bătut Olanda de două ori şi Cehia. Jucătorul de urmărit: Gylfi Sigurdsson, care a înscris şase goluri.

ŢARA GALILOR s-a calificat de pe locul doi, dovedindu-se a fi o nucă tare pentru concurente. Trupa lui Chris Coleman a primit doar 4 goluri în 10 meciuri. Jucătorul de urmărit: Gareth Bale, care a înscris şapte goluri.

SLOVACIA s-a calificat de pe locul doi, în detrimentul Ucrainei. Trupa lui Jan Kozak a uimit lumea fotbalului printr-o victorie cu 2-1 împotriva Spaniei. Jucătorul de urmărit: Marek Hamsik, care a înscris cinci goluri.

IRLANDA DE NORD s-a cali¬ficat de pe primul loc, profitând de lunga serie de egaluri a României. Trupa lui Michael O’Neill a impresionat prin constanţă. Jucătorul de urmărit: Kyle Lafferty, care a înscris şapte goluri.

ALBANIA s-a calificat de pe locul doi, luând faţa Danemarcei. Trupa lui Gianni De Biasi a uimit Europa administrând singura înfrângere din calificări Portu¬galiei.

Echipe favorite
Judecând după parcursul din calificări, Anglia se plasează printre marile favorite la câştigarea turneului. Trupa lui Roy Hodgson este singura care a câştigat toate cele 10 meciuri ale grupei cu un Wayne Rooney în formă de zile mari. Spaina, o altă favorită, a suferit o singură înfrângere, însă a câştigat fără mari probleme celelalte meciuri. La fel şi Portugalia, care, după înfrângerea-şoc în faţa Albaniei, care a dus la demiterea selecţionerului, a avut o evoluție fără sincope. Germania a avut un parcurs mai greu, la început, însă maşinăria de fotbal şi-a revenit pe drum, câştigând grupa D fără probleme.
 

×