x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Anul Mistrețului în zodiacul chinezesc. Personalitate și mituri

Anul Mistrețului în zodiacul chinezesc. Personalitate și mituri

de Moira Dună    |    23 Sep 2020   •   10:49
Anul Mistrețului în zodiacul chinezesc. Personalitate și mituri
Sursa foto: Pixabay.com

Anul Mistrețului este ultimul dintre cele douăsprezece semne din horoscopul chinezesc. Persoanele născute în această zodie sunt binecuvântați cu noroc, au o personalitate veselă și lipsită de griji. Sunt puternici, fericiți și plini de viață. În cultura chineză, Mistrețul sau Porcul, este asociat cu bogăția, scrie yourtango.com.

Sunt cei născuți în anii 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 și 2019.

Pe lângă animalul care domină anul nașterii, există și cinci elemente, care vin în completarea acestuia - metal, apă, lemn, foc și pământ.

Personalitatea nativului

O persoană născută sub semnul Mistrețului știe să se bucure de viață. Are o personalitate entuziastă, este plin de energie, și îi face fericiți pe cei din jurul lor.  

Este puțin materialist dar muncește din greu pentru a ajunge la prosperitatea pe care o dorește. Aduce bucurie la serviciu și poate transforma o întâlnire plictisitoare sau un proiect de echipă, într-un lucru nou și incitant. 

Vorbește liber și spune glume pentru a detensiona atmosfera. Este puțin naiv și idealist din cauza naturii lor optimiste și blânde. Are încredere în oameni, ceea ce îi aduce probleme frecvente din partea oamenilor de rea credință. Faptul că vede ce este mai bun în oameni nu este neapărat un lucru rău, deoarece este plăcut să existe și persoane care văd binele în cei din jur. Cu toate astea, este important să fie mai precaut. 

Dintre cele cinci elemente cu care se asociază, Mistrețul tinde să aibă mai multă rezonanță cu focul și metalul. Acestea spun multe despre nativul născut sub acest semn.

Mistreții de metal sunt cei născuți în anii 1971 și 2031. Aceștia pot fi mai puțin motivați în carieră. Deși norocul financiar natural al acestui semn îi ferește de necazurile mari, persoanele născute în aceste perioade trebuie să învețe să aibă grijă de mijloacele lor materiale toată viața, altfel, un incident neplăcut le poate provoca pierderi. 

Mistreții de apă sunt cei născuți în anii 1983 și 2043. Spre deosebire de ceilalți, ei sunt responsabili și serioși, vor avea o căsnicie foarte reușită întrucât știu să comunice bine cu prietenii și familia. Vor avea noroc și vor putea face economii. 

Mistreții de lemn sunt persoanele născute în anii 1935 și 1995. Ei știu cum să fie fericiți fără bani și asta le dă o forță incredibilă. Nu vor fi apăsați de probleme, vor avea relații simple cu ceilalți. 

Mistreții de foc sunt persoanele născute în anii 1947 și 2007. Ei sunt foarte dependenți de alții, adesea pentru că au crescut în jurul banilor. Dacă lucrează în domenii care presupun cooperare și muncă în echipă, au șansa să-și construiască o bază solidă. Însă, din cauza faptului că sunt atât de dependenți de ceilalți, vor avea probleme în relațiile romantice. 

Mistreții de pământ sunt cei născuți în anii 1959 și 2019. Aceștia sunt fluturi sociali și vor avea mulți prieteni. Vor beneficia de sprijin, dar vor avea succes mai târziu în viață.

Mituri despre zodia Mistrețului

O legendă spune că împăratul de Jad a spus că primele 12 animale care îl vor atinge, vor primi un loc în ciclul zodiacal. Mistrețul a fost ultimul, ceea ce arată că el nu s-a grăbit. 

Un alt mit arată că Porcul pur și simplu a adormit și acesta ar fi motivul pentru care a rămas pe ultimul loc. Din această cauză, el este asociat cu bucuria și viața fără griji. 

Însă horoscopul se concentrează asupra aspectelor pozitive ale acestei zodii. În cultura chineză, este apreciază natura darnică a Mistrețului și pe bunăstarea sa. 

Anul Porcului semnifică bogăție și îngăduință. Cu toate astea, chinezii avertizează oamenii să fie precauți și să nu cedeze în totalitate extravaganței. 

Există un idiom popular care explică originea Mistrețului. Într-o poveste se spune că ei provin dintr-un tânăr băiat care făcea parte dintr-o familie bogată, în vremurile străvechi. Însă băiatul și-a irosit viața, nu a reușit să stăpânească nicio ambarcațiune și nici nu-și putea plăti servitorii. Astfel că băiatul merge la regele lumii interlope și îi povestește problemele sale. Auzindu-le, regele îl duce la împăratul de Jad pentru judecată. Acesta se înfurie și îi spune tânărului „Ți s-a dat totul și tu n-ai făcut nimic. Toată viața ai fost leneș și îngăduitor, așa că te voi transforma într-un porc care mănâncă paie.” Lecția nu este despre respingrea bogăției, cât despre a aprecia norocul și a ne feri de lene.

În China oamenii poartă amulete cu semnul Mistrețului pentru a atrage bogăția. În domeniul culinar, există un fel de mâncare popular, servit pe tot parcursul anului, care se numește siu-yuk - porc prăjit la foc de cărbune. 

Shen-Dzu sau „Porcul Sfânt” este îngrășat pentru a atinge o greutate mare, astfel încât cea mai bună parte a grăsimii sale poate fi sacrificată zeității locale.

O altă tradiție populară este „Manyue", care onorează primele 30 de zile din viața cuiva. Când un cuplu este binecuvântat cu un copil, oaspeții vor prezenta noii familii picioarele porcilor, ca simbol al recunoștinței și norocului.

×
Subiecte în articol: zodiac chinezesc mistret porc