x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Personalitatea zodiilor cardinale, fixe și mobile

Personalitatea zodiilor cardinale, fixe și mobile

18 Aug 2021   •   12:55
Personalitatea zodiilor cardinale, fixe și mobile
Sursa foto: Hepta

În astrologie există 12 zodii, fiecare cu energia, calitățile, elementele și punctele forte. Ele sunt împărțite în semne cardinale, fixe și mobile, ceea ce arată felul în care se comportă în viață, scrie bustle.com.

Acestea sunt denumite cruci și nu trebuie confundate cu elementele foc, pământ, aer și apă. Cele din urmă reprezintă calități și motivații atribute unui grup, în timp ce crucile sunt exprimate prin calitățile particulare ale zodiilor.

Semnele de pe crucea cardinală se deplasează întotdeauna către următorul proiect, zodiile de pe crucea fixă realizează obiectivele, iar cele de pe crucea mobilă arată necesitatea schimbărilor.

Semne cardinale zodiacale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn

Zodiile cardinale semnifică începutul sezonului din care fac parte. Sunt cele care lansează proiecte noi deși uneori au probleme să finalizeze ce au început. Totodată, sunt vizionare, capabile să creeze lucruri noi. Berbecul se aliniază cu echinocțiul de primăvară, Balanța cu echinocțiul de toamnă, Racul începe cu solstiițiul de vară iar Capricornul cu solstițiul de iarnă. 

Semne zodiacale fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Semnele fixe ale zodiacului își urmăresc întotdeauna premiul. Sunt capabile să valorifice ideile semnelor cardinale și să le transpună în realitate. Sunt muncitorii zodiacului. Lucrează mereu pentru a-și finaliza sarcinile. Se țin întotdeauna de plan și identifică exact ce au de făcut pentru a-l realiza. Acest lucru îi face încăpățânați dar hărnicia lor contează mai mult.  Aceste zodii încep în mjlocul fiecărui sezon, primăvară, vară, toamnă, iarnă, astfel că energia lor se concentrează pe impuls și dăruire. 

Semne zodiacale mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești

Semnele cardinale încep lucrurile în timp ce semnele fixe urmează planurile. Apoi, în cele din urmă, semnele mutabile ale zodiacului intră pentru a finaliza lucrurile și a ajuta la acceptarea schimbărilor inevitabile ale vieții. Semnele mutabile reprezintă sfârșitul fiecărui sezon și finalitatea unui proiect. Lucrurile nu merg întotdeauna conform planului, dar semnele mutabile pot face schimbările de care este nevoie. Modificarea și adaptabilitatea lor strălucește atunci când se confruntă cu finaluri, provocări sau schimbări, deoarece pot modifica lucrurile. Acest lucru le poate face uneori capricioase, dar au puterea de a merge mai departe și de a profita de orice situație. Aceste zodii încep în ultima lună a fiecărui sezon, ceea ce le dă capacitatea de a accepta lucrurile așa cum sunt și de a le schimba dacă este nevoie.

 

×
Subiecte în articol: zodii fixe mobile cardinale