x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste China anunță oficial că medicamentul antiviral Favipiravir este eficient împotriva noului coronavirus

China anunță oficial că medicamentul antiviral Favipiravir este eficient împotriva noului coronavirus

18 Mar 2020   •   15:12
China anunță oficial că medicamentul antiviral Favipiravir este eficient împotriva noului coronavirus

China a anunțat oficial că medicamentul antiviral pentru gripă Favipiravir, dezvoltat de cercetătorii japonezi, este eficient împotriva COVID-19, scrie Antena 3.

Favipiravir este un antiviral administrat în caz de gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia în 2014.

„Are un grad ridicat de siguranță și este clar eficient în tratamentul coronavirusului”, a declarat Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 

35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

Rezultatele arată că pacienții care au primit Favipiravir au scăpat de coronavirus după patru zile de tratament, comparativ cu pacienții din grupul de control, care s-au vindecat după 11 zile de tratament alternativ.

În plus, radiografiile pulmonare au confirmat îmbunătățiri evidente la aproximativ 91% dintre pacienții care au fost tratați cu Favipiravir.

×
Subiecte în articol: China coronavirus favipiravir