x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Avioanele Eurofighter, un cosmar pentru Germania!

Avioanele Eurofighter, un cosmar pentru Germania!

05 Mai 2018   •   14:45
Avioanele Eurofighter, un cosmar pentru Germania!

Cele 128 de avioane Eurofighter care formeaza flota forţelor aeriene ale Germaniei au mai multe probleme decât se ştie, anunta presa locala, la câteva zile după ce s-a aflat că doar câteva dintre aceste aparate ar fi pregătite pentru eventuale misiuni.

 

In martie anul trecut, ministerul german al apararii informa in legatura cu unele întârzieri aparute in furnizarea de piese de schimb din partea furnizorilor. Comentand informatia, preşedintele Comisiei de apărare din parlamentul de la Berlin, Wolfgang Hellmich, aprecia ca este vorba de "o problemă foarte gravă".

Preluand subiectul, Spiegel Online scria, la începutul acestei săptămâni, despre problemele avioanelor Eurofighter, care fi legate de o defecţiune tehnică la sistemul de autoapărare al acestui model.

Conform unor surse citate de publicatia mentionata, numai 10 avioane Eurofighter din totalul flotei, au permisiunea de a zbura. Aceste deficienţe în pregătirile militare ar putea pune în pericol capacitatea Germaniei de a-şi respecta angajamentele faţă de NATO, a concluzionat Spiegel.

In conditiile in care Berlinul a promis să pună la dispoziţia Aliantei Nord-Atlantice un numar de 92 de avioane militare pentru situaţii de criză.

Armata Germaniei a confirmat problemele tehnice, refuzand insa să ofere cifre concrete, pe motiv ca dosarul este clasificat secret. Un purtător de cuvânt a precizat că se caută o soluţie.

×