x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Revoluție tehnologică: Roboții livrează cumpărăturile în Marea Britanie

Revoluție tehnologică: Roboții livrează cumpărăturile în Marea Britanie

26 Apr 2020   •   20:30
Revoluție tehnologică: Roboții livrează cumpărăturile în Marea Britanie

O flotă de roboţi pe roţi livrează cumpărăturile în orăşelul britanic Milton Keynes, în contextul în care pandemia de COVID-19 i-a blocat pe locuitori în case.

Roboţii, cu o înălţime de aproximativ o jumătate de metru, care arată ca nişte cutii din plastic alb şi sunt dotaţi cu şase roţi negre, sunt o prezenţă obişnuită în orăşel, unde sunt folosiţi pentru livrări de circa doi ani.

Însă, de când au fost impuse restricţiile de circulaţie în Marea Britanie, pe 23 martie, dispozitivele au fost "mai ocupate" ca niciodată, livrând gratuit provizii pentru personalul medical şi înregistrând o creştere a solicitărilor din partea publicului general.

"În prezent, livrarea este gratuită pentru personalul medical din comunitate. Vrem să le facem viaţa puţin mai uşoară acestor oameni, în această perioadă foarte foarte stresantă", a spus Henry Harris-Burland, de la Starship, compania care produce roboţii.

"Mulţi lucrează 80 de ore săptămânal şi nu au timp să ajungă la magazinul alimentar local, aşa că folosesc roboţii noştri pentru cumpărături", a mai spus acesta.

Roboţii sunt dotaţi cu o antenă, pe care este ataşat un steag roşu mic, pentru a fi detectaţi mai uşor. Sunt suficient de mari pentru a transporta câteva plase cu cumpărături şi un bax de sticle.

În ultimele trei săptămâni, flota de roboţi din Milton Keynes s-a mărit la 70 de dispozitive, efectuând 100.000 de livrări autonome în zonă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roboti