x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Au dat peste o CREATURĂ URIAŞĂ, veche de 480 de milioane de ani. Arheolog: "Nu am mai văzut aşa ceva!" (VIDEO)

Au dat peste o CREATURĂ URIAŞĂ, veche de 480 de milioane de ani. Arheolog: "Nu am mai văzut aşa ceva!" (VIDEO)

12 Mar 2015   •   13:43
Au dat peste o CREATURĂ URIAŞĂ, veche de 480 de milioane de ani. Arheolog: "Nu am mai văzut aşa ceva!" (VIDEO)

Arheologii au descoperit în Maroc fosila unui homar uriaş, care a trăit în urmă cu 480 de milioane de ani. Potrivit oamenilor de ştiinţă, creatura preistorică era uriaşă, măsurând peste 2 metri şi se hrănea precum balenele, filtrând apa, scrie The Mirror.

Cercetătorii susţin că vietatea, denumită Aegirocassis benmoulae în onoarea lui Mohamed Ben Moula, cel care a făcut descoperirea în Maroc, aparţine familiei Anomalocaris, strămoşii crustaceelor moderne, a insectelor şi a păianjenilor.

Însă, în timp ce rudele sale aveau gura asemenea rechinilor, circulară şi cu dinţi ascuţiţi, specia nou descoperită a fost un gigant blând. Asemenea balenelor din zilele noastre, creatura preistorică se hrănea prin filtrarea apei. Potrivit arheologilor, acesta pare sa fi fost primul animal care s-a alimentat vreodată prin această metodă.

"Era unul dintre cele mai uriaşe animale care au trăit în acele vremuri", a declarat Allison Daley, de la Universitatea Oxford.

Cele mai interesante articole:
■ Mesajul SURPRINZATOR al unui homeless, adresat celui caruia ii sparsese masina!



×