x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Civilizaţii care au dispărut într-o secundă, în cataclisme istorice

Civilizaţii care au dispărut într-o secundă, în cataclisme istorice

21 Oct 2013   •   12:54
Civilizaţii care au dispărut într-o secundă, în cataclisme istorice

Este greu de imaginat cum într-o singură noapte sau într-o singură clipă să dispară pur şi simplu de pe faţa Pământului civilizaţii întregi, popoare sau oraşe. Istoria a avut însă parte de asemenea coşmaruri colective, iar diverse cataclisme au aruncat doar mitul şi legenda peste bieţii nefericiţi şi minunatele lucruri lucruri pe care le-au construit, scrie RomâniaTV.NET

Citeşte şi Istoria ciudată, în fotografii memorabile GALERIE FOTO

Civilizaţia minoică

Era o civilizaţie înfloritoare dezvoltată în jurul anului 2.700 î.Hr., în Creta, extinzându-se în timp asupra întregului bazin al Mării Egee. Locuitorii săi au ridicat palate falnice, clădiri cu trei etaje, au construit drumuri pietruite şi aveau un sistem foarte bine pus la punct de alimentare cu apă, ei folosind vulcanul Thera pentru a încălzi apa pe care o pompau prin conducte din ceramica în toate băile publice. Erupţia acestui vulcan, în anul 1627 î.Hr. avea să-i fie însă fatală acestei civilizaţii minoice. Se crede că a fost una dintre cele mai puternice erupţii din istoria Pământului, distrugând practic Insula Creta şi reducând la cenunşă 60 de generaţii care au dezvoltat această civilizaţie. Practic, forţa erupţiei a fost de patru ori mai mare decât a vulcanului Krakatau.

Citeşte şi Misterul civilizaţiei minoice din Creta a fost dezlegat: S-au aflat originile sale

Minonienii au fost primii europeni care au folosit un limbaj scris, iar unii oameni de ştiinţă şi arheologi asociază Creta Minoniană cu Atlantida, datorită descrierilor lui Platon care se potrivesc cu descoperirile făcute despre această civilizaţie.

Descoperă mai multe civilizaţii care au dispărut în urma unor cataclisme istorice pe RomâniaTV.NET.

×