x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Colaborare ruso-americană pe Stația Spațială Internațională. O parte a echipajului s-a întors pe Pământ

Colaborare ruso-americană pe Stația Spațială Internațională. O parte a echipajului s-a întors pe Pământ

30 Mar 2022   •   17:55
Colaborare ruso-americană pe Stația Spațială Internațională. O parte a echipajului s-a întors pe Pământ

O parte a echipajului de pe Stația Spațială Internațională a revenit, astăzi, pe Pământ. Doi astronauți ruși și unul american au călătorit cu o rachetă Syuz, potrivit programului prestabilit. Capsula în care se aflau cei trei astronauți a aterizat în Kazahstan. 

Colaborarea ruso-americană pentru Stația Spațială Internațională (ISS) continuă fără probleme, în pofida tensiunilor dintre cele două țări, a anunțat anterior NASA.

„Oamenii au probleme pe Pământ. Pe orbită suntem un singur echipaj. ISS este un simbol al prieteniei și cooperării și al viitorului explorării spațiului", a spus astronautul american Vande Hei, citat de Sky News.

El a fost ofițer în armata Statelor Unite iar în prezent este astronaut la NASA. Deține recordul pentru cel mai mult timp petrecut continuu la bordul stației, cu un număr total de 355 de zile. Vande Hei se va întoarce în Texas, după ce va fi verificat de echipa medicală.

Administratorul NASA, Bill Nelson, a reamintit, săptămâna trecută, că SUA și Rusia vor colabora în continuare pe ISS și vor fi menținute legăturile între  centrele de control ale misiunilor spațiale din Houston și Moscova. NASA și Roscosmos au anunțat, la începutul războiului din Ucraina, că vor lucra împreună la bordul ISS.

 

 

×
Subiecte în articol: ssi statia spatiala