x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Concluzii SURPRINZĂTOARE asupra originilor pandemiei. Cine este de fapt "pacientul zero"

Concluzii SURPRINZĂTOARE asupra originilor pandemiei. Cine este de fapt "pacientul zero"

19 Noi 2021   •   17:45
Concluzii SURPRINZĂTOARE asupra originilor pandemiei. Cine este de fapt "pacientul zero"

Ultimele date arată că "pacientul zero" al pandemiei de COVID-19 este o altă persoană decât cea anunțată inițial. Acesta ar fi o vânzătoare de fructe de mare din piața orașului Wuhan și nu un contabil care nu avea nicio legătură cu sursa infecției, arată un studiu realizat de OMS și China, publict în revista Science.

Cercetarea concluzionează că virusul SARS-CoV-2 ar avea originea în comerțul cu animale sălbatice și s-a transmis natural la oameni. Acesta ar proveni de la lilieci și a ajuns la oameni prin intermediul altui animal. 

Faptul că acest contabil nu fusese în piață a dat naștere la speculații potrivit cărora coronavirusul și-ar avea originea în laborator. 

Respectiva persoană a semnalat primele simptome pe 16 decembrie 2019, cu câteva zile mai târziu decât se credea, potrivit șefului departamentului de ecologie și biologie evolutivă la Universitatea din Arizona, Michael Worobey, în studiul publicat joi în revista Science. Contabilul a avut probleme stomatologie pe 8 decembrie, fără legătură cu coronavirusul. Omul de știință este unul dintre cei 15 experți care au cerut o analiză serioasă asupra probabilității ca virusul să provină din laborator. 

 

×
Subiecte în articol: COVID Wuhan