x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Enigmele zonei 51

Enigmele zonei 51

21 Sep 2007   •   00:00

Se presupune că multe modele de avion folosite de armata americană au fost proiectate la enigmatica bază militară şi, pentru a păstra secretul, autorităţile se străduiesc să o ţină căt mai departe de "privirile indiscrete".

Se presupune că multe modele de avion folosite de armata americană au fost proiectate la enigmatica bază militară şi, pentru a păstra secretul, autorităţile se străduiesc să o ţină căt mai departe de "privirile indiscrete". Cu toate acestea, sunt vehiculate numeroase ştiri potrivit cărora in Zonă ar fi avut loc "aplicaţii" pentru descifrarea mecanismelor implicate in funcţionarea OZN-urilor, zboruri experimentale ale unor aparate de zbor de provenienţă "nonterestră" sau dezvoltarea unor proiecte pe baza navelor folosite de locuitorii altor galaxii şi capturate de pămănteni. Angajaţii care lucrează intr-o atmosferă plină de mister sunt transportaţi pănă la Bază cu un avion Boeing 737 ce nu poartă nici un fel de insemne sau simboluri pentru a nu putea fi identificat. Mult timp, autorităţile americane au negat pănă şi existenţa Zonei, pănă cănd fotografii realizate de sovietici au confirmat un fapt presupus sau cunoscut de mulţi specialişti şi nu numai. Baza a fost construită, iniţial, pentru testarea avioanelor-spion de tip U 2 şi pentru modernele aparate de tip "Stealth". Suprafaţa locaţiei ultrasecrete a crescut de căteva ori de la inaugurarea acesteia şi pănă in prezent.

CONTROVERSE. Aviaţia americană a preluat comanda Zonei 51 şi a spaţiului aerian de deasupra acesteia in anii ’70 din secolul al XX-lea. La inceput, locaţia s-a numit "Dreamland". Accesul in misterioasa "fortăreaţă" şi imprejurimile acesteia e strict limitat, astfel incăt zvonuri referitoare la "secretele" păstrate in Zonă abundă. Există şi poze ce infăţişează avioane efectuănd manevre stranii şi imagini video "voalate" ce par a prezenta OZN-uri. In ciuda articolelor despre prezenţa unor extratereştri vii sau morţi ori a unor schiţe de avioane proiectate in "locaţia" respectivă, guvernul american neagă vehement existenţa Bazei 51. Recente măsuri de securitate, bazate pe tehnologie ultramodernă, par destinate a păstra misterul.

SECRETOMANIE. La 16 septembrie 2003, preşedintele Bush, continu-ănd o "tradiţie" ce se desfăşura periodic din 1997, a semnat o hotărăre ce consfinţea caracterul secret al "reziduurilor accidentale" şi al facilităţilor de la baza supersecretă a Aviaţiei americane cunoscută sub numele de Zona 51, aflată in apropierea Lacului Groom din statul Nevada.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă