x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Experiment secret: Ce ascund americanii în spaţiu de mai bine de un an de zile (VIDEO)

Experiment secret: Ce ascund americanii în spaţiu de mai bine de un an de zile (VIDEO)

09 Mar 2012   •   11:13
Experiment secret: Ce ascund americanii în spaţiu de mai bine de un an de zile (VIDEO)

O naveta americana trebuia sa stea in spatiu timp de noua luni de zile, insa misiunea acesteia a fost prelungita, aflandu-se pe orbita Terrei de mai bine de un an. Experimentul Statelor Unite este strict secret.

Naveta se numeste X-37B si este cea de-a doua racheta de acest fel care ajunge in spatiu. O alta si-a incheiat misiunea secreta in decembrie, dupa numai sapte luni. Ambele aeronave au propulsie asigurata de lumina solara. Air Force pastreaza secret scopul acestor experimente, precizand doar ca vrea "sa testeze tehnologia".

Potrivit Daily Mail, au aparut si teorii ale conspiratiei. Unii cred ca naveta a fost trimisa intr-o misiune de aparare, altii banuiesc ca ar fi vorba de spionaj si supraveghere. Unele voci spun ca naveta este tinuta in spatiu pentru a spiona noua baza spatiala chineza, Tiangong.

Brian Weeden, de la Fundatia "Pentru o lume mai sigura", a declarat pentru BBC ca daca americanii ar fi dorit sa spioneze statia chineza ar fi putut s-o faca si fara naveta X-37B.

Aeronava americana a petrecut mult timp deasupra unor state care prezinta risc militar, din punctul de vedere al Statelor Unite: Coreea de Nord, Iran, Irak, Pakistan si Afganistan.

Rachetele care au fost trimise de SUA pe orbita sunt fabricate de Boeing, nu transporta oameni si sunt foarte mici: au o lungime de 8.9 metri, o anvergura a aripilor de 4,5 metri, o inaltime de numai 2,9 metri si cantaresc 5 tone.



×