x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fizician britanic, angrenat în proiectul CERN: Călătoria în timp este perfect posibilă!

Fizician britanic, angrenat în proiectul CERN: Călătoria în timp este perfect posibilă!

15 Sep 2013   •   18:29
Fizician britanic, angrenat în proiectul CERN: Călătoria în timp este perfect posibilă!

Călătoria în timp, unul dintre subiectele cele mai abordate de romanele science-ficion, poate deveni realitate, nu într-un viitor foarte îndepărtat, afirmă Brian Cox, un reputat fizician britanic, angrenat în proiectul acceleratorului de particule de la Geneva.

Invitat la British Science Festival, Cox a fost rugat să abordeze subiectul călătoriei în timp, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la difuzarea primului episod al unui film serial al cărui scenariu este bazat pe acest eveniment (Dr. Who).

Cox a afirmat că din punct de vedere conceptual este perfect posibilă construirea unei maşini a timpului, dar că, toate asemănările cu proiectele science-fiction se opresc aici: călătoria în timp poate avea un singur sens, spre viitor, fiind imposibilă întoarcerea la momentul iniţial.
În opinia lui Cox, au fost deja consemnate călătorii temporale, numai că acestea s-au produs la un nivel subatomic, adaugând că prin dezvoltarea tehnologiei folosite în acest caz, pentru a opera cu unităţi de volum şi masă mai mari, ar fi perfect posibil să funcţioneze chiar şi pentru oameni.

×