x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Info Ştiinţă şi Tehnică

Info Ştiinţă şi Tehnică

de Jurnalul National    |    26 Aug 2007   •   00:00
Info Ştiinţă şi Tehnică

Tyrannosaurus Rex a fost, pe lăngă un carnivor feroce, un bun alergător. Un studiu recent a calculat că dinozaurul putea atinge o viteză de pănă la 28,4 km/oră.

VITEZĂ - Dinozaurul atlet

Tyrannosaurus Rex a fost, pe lăngă un carnivor feroce, un bun alergător. Un studiu recent a calculat că dinozaurul putea atinge o viteză de pănă la 28,4 km/oră, adică ceva mai mult decăt a unui fotbalist profesionist. Nu e deloc puţin dacă vă găndiţi că T-Rex căntărea cam 6 tone.

EXPERIMENT - Memorie de pisică

Aproximativ 10 minute, cam atăt pot ţine minte pisicile anumite tipuri de informaţii. Scopul studiului a fost să compare memoria mişcărilor recente cu cea vizuală şi s-a ajuns la concluzia că felinele au o memorie corporală mai bună decăt cea vizuală. In faţa unui obstacol, odată depăşit de picioarele din faţă ale pisicii, animalul va avea tendinţa să evite obstacolul şi cu picioarele din spate chiar dacă acesta a dispărut intre timp.

DIFERENŢE - Biologie şi cromatică

Faptul că băieţii preferă albastrul, iar fetele rozul este nu numai o convenţie, ci concluzia unor studii ştiinţifice. Cercetătorii sunt de părere că există motive biologice pentru această diferenţiere a preferinţelor.

×
Subiecte în articol: stiinta si tehnica