x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA va lansa 5 misiuni cu astronauți la SpaceX

NASA va lansa 5 misiuni cu astronauți la SpaceX

01 Sep 2022   •   18:20
NASA va lansa 5 misiuni cu astronauți la SpaceX

SpaceX va lansa încă cinci misiuni de astronauți către Stația Spațială Internațională pentru NASA până la sfârșitul deceniului, în cadrul unei comenzi în valoare de 1,4 miliarde de dolari, a anunțat miercuri agenția spațială americană.

În total SpaceX va asigura 14 misiuni pentru capsula Crew Dragon.

Cel mai recent impuls dat contractului SpaceX cu NASA face parte din efortul agenției de a asigura o serie constantă de zboruri către stația spațială, în condițiile în care Boeing, cealaltă companie cu un contract similar, a întâmpinat dificultăți în finalizarea dezvoltării capsulei sale spațiale Starliner.

Atribuirea "permite NASA să mențină o capacitate neîntreruptă a Statelor Unite pentru accesul uman la stația spațială până în 2030", a declarat agenția într-un comunicat.

Capsula reutilizabilă Crew Dragon a companiei SpaceX a efectuat cinci misiuni cu echipaj pentru NASA de când a fost certificată pentru echipaj, în 2020.

Capsula CST-100 Starliner de la Boeing, afectată de erori de software și defecțiuni ale supapelor, își propune să zboare cu un echipaj de astronauți în februarie anul viitor, urmând să treacă o ultimă misiune de testare înainte ca NASA să certifice nava spațială pentru zboruri de rutină.

Inițial, NASA a acordat fiecărei companii câte șase misiuni pentru echipaj, dar a comandat încă trei de la SpaceX la începutul anului 2022, pe fondul problemelor tehnice ale Boeing.

×
Subiecte în articol: spacex nasa