x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

22 Noi 2007   •   00:00

http://www.chaseday.com/index.htm

Un site cu informaţii şi fotografii de invidiat pentru iubitorii de natură, pentru specialişti, dar şi pentru visătorii care şi-au dorit ca măcar o dată să trăiască senzaţiile de care vănătorii de tornade au parte la fiecare urmărire a furtunilor devastatoare. Fotografii expresive şi explicaţii care te plasează in mijlocul evenimentelor sunt doar căteva din elementele atractive ale site-ului.

http://www.sandfantasy.com

Ilana Yahav este o artistă, de origine israeliană, care se ocupă cu sculptura, dar şi-a descoperit un nou talent şi o nouă pasiune: desenul cu nisip. Cu o uşurinţă deosebită, care face ca totul să pară o joacă de copil, Ilana creează pe un suport de sticlă o lume imaginară. Jocul de

lumini, muzica ce acompaniază desenele şi uneori dansatorii de pe scenă conduc spectatorul intr-o lume de poveste. Multe din desenele ei ilustrează simboluri ale păcii şi spectacolele au un singur mesaj: "Just imagine!" - "Imaginează-ţi doar!"

http://worldofwow05.tripod.com

WorldOfWow este un site amuzant pentru copii, care oferă răspunsuri la cele mai ciudate intrebări. Aţi fost vreodată intrebat de ce iţi simţi gura rece cănd mănănci bomboane de mentă şi nu aţi ştiut răspunsul? Acum puteţi afla răspunsuri la cele mai neaşteptate intrebări şi lucruri ciudate pe care le intălniţi zilnic, dar la care nu v-aţi gandit, poate, niciodată.

http://www.archimedes-lab.org

Descoperim in Laboratorul lui Arhimede un site interactiv pentru copii dar şi pentru cei pasionaţi de ştiinţă. Secţiile "laboratorului" includ puzzle-uri, teste şi iluzii optice care dezvoltă inteligenţa şi spiritul de observaţie. Cei interesaţi de numerologie sau cei ce vor să afle care e legătura dintre paste şi geometrie pot găsi răspunsuri pe acest site.

http://storiesfromspace.co.uk

O echipă de tineri artişti hotărăţi să salveze lumea sau măcar să creeze una a lor şi a micilor fiinţe

s-a implicat in proiecte artistice şi ecologice. Site-ul prezintă creaturi simpatice şi neobişnuite şi cele mai reuşite proiecte ale lor, printre care se numără căsuţe şi poduri pentru insecte, peisaje in crăpăturile zidurilor care parcă sunt desprinse din "Alice in Ţara minunilor" şi idei ingenioase de a păstra spaţiul verde acolo unde te-ai aştepta mai puţin. Cănd iţi place ceea ce faci găseşti noi metode de a uimi, şi prezinţi, de exemplu, graffiti cu muşchi de pămănt şi reţeta pe care trebuie sa o aplici pentru a-ţi infrumuseţa spaţiul propriu.

http://www.oldsuperstitions.com

Foarte mulţi oameni sunt influenţaţi de superstiţii. Majoritatea se feresc de ziua de vineri 13, se demoralizează şi aşteaptă şapte ani de ghinion dacă sparg o oglindă sau păşesc cu dreptul pragul casei. Pentru cei pasionaţi de coincidenţe stranii şi pentru cei care se feresc de pisica neagră, site-ul Oldsuperstitions.com oferă o listă care le completează bagajul de superstiţii.

http://www.strangescience.net

Te-ai intrebat vreodată cum au descoperit oamenii existenţa dinozaurilor? Eşti curios cum au invăţat oamenii de ştiinţă să reconstruiască scheletele? Acest site prezintă procesul lent prin care s-a ajuns la performanţele actuale, biografiile oamenilor care au adus paleontologia la stadiul la care este astăzi şi greşelile pe care aceştia le-au făcut pe parcurs. Strangescience.com este un site pentru pasionaţii de biologie şi paleontologie.

http://totallyabsurd.com/absurd.htm

Sunteţi curios cum arată o casă care te protejează de cutremur sau un adăpost nuclear portabil? Site-ul prezintă cele mai trăsnite invenţii, toate reale şi patentate. Lumea inventatorilor şi ştiinţa, in general, pot fi domenii foarte rigide, insă amatorii sau cei mai puţin convenţionali le fac amuzante. Cine s-ar fi găndit să inventeze un ceas pentru căini? Iată că s-a gandit cineva in 1991 şi a inventat ceasul care multiplică secundele, minutele şi orele cu şapte. O mulţime de alte invenţii, printre care şi căruciorul cu şenile ce poate merge pe teren accidentat, işi aşteaptă curioşii pe totallyabsurd.com.

×
Subiecte în articol: zoom pe net