x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

29 Noi 2007   •   00:00

http://www.mathcats.com/contents.html

Cu ajutorul părinţilor, pisicile explică celor mici cum stă treaba cu noţiuni de matematică, fizică şi ştiinţele naturii. Copii află diverse denumiri, invaţă să deseneze şi işi folosesc imaginaţia pentru a rezolva puzzle-uri şi jocuri de logică. Pisicile savante le propun puştilor diferite reţete pentru a construi acasă, cu ajutorul părinţilor, orăşele precum cel al numerelor sau cel al formelor.

http://www.museumphones.com

Un muzeu al telefoanelor din perioada sfărşitului de secol XIX - inceput de secol XX, adunate intr-o colecţie particulară a unui fost angajat al unei mici companii telefonice din Oregon, Statele Unite. Fotografiile expun o serie de telefoane, extrem de interesante, care reprezintă o bună perioadă de istorie, şi anume primii paşi in evoluţia acestor aparate, pe care colecţionarul le-a salvat de la casare. Tot aici regăsiţi imagini de epocă ce vă pot ajuta să vă formaţi o părere despre cum erau echipaţi cei care montau aparate telefonice, puteţi afla din căte piese era construit un telefon sau despre cum

s-a indeplinit ceea ce a anticipat inventatorul acestui mijloc de comunicare.

http://ology.amnh.org

Muzeul american de istorie naturală prezintă un site interactiv structurat pe categorii precum arheologie, astronomie, biologie marină, pămănt, creaturi mitice şi Einstein. Copii pot folosi acest document multimedia online ca pe un instrument ce ii ajută să pună bazele acestor ştiinţe şi noţiuni. Interfaţa prietenoasă, bine structurată şi atrăgătoare ii va convinge cu siguranţă pe cei mici să exploreze pasionaţi aceste domenii.

http://www.open2.net/science/finalfrontier/index.htm

Un site interactiv despre spaţiul cosmic, care construieşte axa timpului in Univers şi studiază evoluţia acestuia pornind de la Big Bang, incluzănd timpul de azi şi expunănd ipoteze despre ce se va intămpla in viitor cu planetele. Studiază bolta cerească cu ajutorul planisferei virtuale, descoperă unde o zi este mai lungă de un an şi află cum va fi Universul peste multe trilioane de ani.

http://www.scientificillustrator.com

Natura, pornind de la elemente microscopice pănă la peisaje, este ilustrată pe acest site cu ajutorul schiţelor şi desenelor migăloase. Site-ul este structurat pe categorii, precum insecte şi alte nevertebrate, păsări, mamifere, reptile şi amfibieni, botanică şi peşti. Fiecare ilustraţie este insoţită de detalii ale organismului respectiv aşa cum este regăsit in dicţionarele de specialitate. Amibe, alge sau fulgi de zăpadă sunt prezentate aşa cum apar studiate la microscop. Autoarea propune şi serie de schiţe şi studii artistice inspirate din natură.

http://www.scienceandyou.org/outside/ideafinder.html

Gazda site-ului vă invită să vă bucuraţi de spiritul inovativ "preţuind trecutul, imbrăţişănd prezentul şi dănd formă viitorului" cu ajutorul invenţiilor. Puteţi arunca o privire in trecut asupra celor mai neobişnuite invenţii sau puteţi consulta o selecţie a celor mai bune idei puse in practică sau pe lista de dorinţe. Puteţi consulta părerile inventatorilor sau pe cele ale consumatorilor.

http://www.cosmiclight.com

Aici puteţi consulta unele dintre cele mai importante teorii cunoscute in domeniile fizicii şi cosmologiei. Citiţi despre fizica modernă şi perspectivele limitate ale inţelegerii umane, metafizica din antichitate, apoi vizitaţi secţiunea ce conţine imagini din spaţiul cosmic. In această categorie găsiţi atăt peisaje de vis generate de computer, căt şi imagini extraordinare captate de telescop.

http://www.exploratorium.edu/exploring/exploring_chocolate

Site-ul prezintă o excursie intr-o lume cu şi despre ciocolată, un tur complet pornind de la o vizită in Amazon la sursele acestui deliciu gustativ şi terminănd cu posibilitatea utilizării ciocolatei in medicină. Urmăreşte originea arborelui de cacao şi află cum pregăteau aztecii boabele, citeşte cum s-a răspăndit in Europa acest produs şi vizitează online o fabrică de ciocolată pentru a vedea procesul prin care se creează desertul care a cucerit o lume intreagă. Toate aceste informaţii sunt insoţite de filmuleţe care iţi prezintă cum şi in ce scopuri se topeşte ciocolata, cum are loc procesul de culegere sau care sunt părerile despre contribuţia acestui produs in medicină.

×
Subiecte în articol: zoom pe net