x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net Zoom

Net Zoom

13 Dec 2007   •   00:00

http://www.lairweb.org.nz/tiger/

Un site despre tigri ce con]ine toate informa]iile posibile despre aceast` specie. Afl` care sunt subspeciile "nc` "n via]` sau care sunt cele care au disp`rut [i cite[te despre caracteristicile acestor animale "n cel mai mic detaliu: durat` de via]`, ochi, urechi, corp, coad`, picioare sau col]i, comunicare [i genetic`. Tot aici se g`sesc informa]ii asupra obiceiurilor [i despre miturile legate de tigri. Po]i fi surprins s` afli c` exist` tigri negri sau c` ace[tia nu tr`iesc "n Africa. {tiai c` o cauz` a atacului acestor animale asupra oamenilor este pierderea din]ilor? Se pare c` omul este o prad` mai u[oar de mestecat.

http://techcenter.davidson.k12.nc.us/spring025

Arhitectura roman` reconstruit` sau, mai bine zis, istoria construc]iilor romane de la baz` p~n` la elemente "mprumutate [i scopuri de utilizare. Aici g`se[ti detalii despre structuri faimoase precum mausoleumul lui Augustus, Colosseum sau Panteon [i informa]ii despre influen]ele istorice ale grecilor [i etruscilor. Cite[te at~t despre cel mai apreciat [i sofisticat stil decorativ de construc]ie, cel corintian, c~t [i despre tehnicile stilurilor ionic [i doric, preluate de la greci. Afl` de ce sunt apreciate [i folosite [i "n ziua de azi structurile ce stau la baza arcadelor, bazilicilor, amfiteatrelor [i b`ilor romane.

http://www.spaceart.com

Aici pot fi citite cele mai recente [tiri publicate de Spacedaily. com despre ce se mai "nt~mpl` "n Univers. Site-ul g`zduie[te informa]ii despre sistemul nostru solar, unde fiecare planet` "n parte are dedicate descrieri complexe din toate punctele de vedere: mas`, diametru, densitate, perioadele mi[c`rilor de rota]ie [i de revolu]ie, pozi]ia pe orbit` [i tempeatur` fiind doar c~teva detalii. Nu lipsesc fotografiile ce ilustreaz` fenomene care se "nt~mpl` pe aceste planete.

http://www.mesoweb.com/palenque/index.html

Site-ul oficial al unui proiect arheologic ce se desf`[oar` "n Palenque, Chiapas, Mexico, care cerceteaz` r`m`[i]ele civiliza]iei maia[e, "[i propune s` ]in` la curent, cu ultimele descoperiri, publicul specializat [i interesat de acest domeniu. Aici g`se[ti fotografii ale descoperirilor arheologice "nso]ite de informa]ii complete date de speciali[i. Fresce, hieroglife, detalii ale obiectelor, precum [i tehnici de restaurare [i p`strare a acestora.

http://www.livingdesert.org

Un tur virtual printre de[erturile lumii care v` arat` aceste zone nu a[a cum v` "nchipuia]i p~n` acum - ]inuturi uitate de lume [i total neprimitoare - , ci ca un ecosistem fragil [i captivant. Aici se reg`sesc plante, animale [i locuri remarcabile. Site-ul te provoac` s` cite[ti multitudinea detaliilor "nso]ite de fotografii despre minunile de[erturilor.

http://fungi.fvlmedia.dk

O colec]ie detaliat`, sub form` de link-uri, a nenum`ratelor tipuri de ciuperci cunoscute p~n` acum, "nso]it` de fotografii interesante care ofer` o imagine de ansamblu asupra acestor organisme. Numai la litera A se reg`sesc nu mai pu]in de 364 de fotografii ale fungilor, a[a c` este pu]in probabil s` nu reg`se[ti aproape orice ciuperc` pe acest site. Ai vreo ciuperc` pe care te preg`te[ti sa o g`te[ti, dar nu ai idee din ce specie face parte? Dac` ai timpul necesar, sigur o vei reg`si printre nenum`ratele exemplare de aici.

http://www.4animale.com

Un site rom~nesc, ce con]ine nenum`rate informa]ii despe animalele de cas`, tocmai bun pentru cei care se g~ndesc s` adopte c`]ei, pisici, papagali, pe[ti sau hamsteri. Dup` cum anun]` [i autorii site-ului, este un site construit din pasiune pentru animale [i pune la dispozi]ia utilizatorilor un forum pe care ace[tia s` g`seasc` r`spunsuri pentru problemele "nt~lnite cu diferite anim`lu]e.

http://www.akhet.co.uk/clikmumm.htm

Un site interesant [i un instrument bun de studiu pentru copii. Pe imaginea unei mumii e suficient s` dai un click de mouse pentru a afla tehnicile de "mb`ls`mare [i conservare a diferitelor p`r]i ale corpului. Dac` "]i "nchipuiai c` pentru tot corpul se folose[te aceea[i metod`, aici descoperi c~t de mari erau diferen]ele de "mb`ls`mare ale capului fa]` de picioare.

×
Subiecte în articol: zoom pe net