x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

de Jurnalul National    |    31 Ian 2008   •   00:00

http://www.calstatela.edu/faculty/eviau/edit557/oceans/: Un site interactiv pentru copii de grădiniţă sau din clasele mici, care îi învaţă despre viaţa sub apă. Prezintă principalele specii de vieţuitoare subacvatice şi testează cunoştinţele însuşite de cei mici prin testele ce pot fi găsite după fiecare categorie descoperită.

http://www.calstatela.edu/faculty/eviau/edit557/oceans/

Un site interactiv pentru copii de grădiniţă sau din clasele mici, care îi învaţă despre viaţa sub apă. Prezintă principalele specii de vieţuitoare subacvatice şi testează cunoştinţele însuşite de cei mici prin testele ce pot fi găsite după fiecare categorie descoperită. În plus, micuţii îşi pot crea propriul peşte sau pot scoate la imprimantă imaginea unui animal subacvatic pentru a o colora. 

 

http://pbskids.org/zoom/games/kitchenchemistry/

Pbskids.org este un site cu diverse experimente chimice pe care copiii le pot face în bucătărie. Vizitatorii pot intra într-o bucătărie virtuală, în care atingând diverse obiecte pot afla o mulţime de legături ciudate între alimente obişnuite sau pot afla cum să facă experimente în propria bucătărie. Alte secţiuni ale site-ului includ jocuri atractive ce deschid apetitul pentru ştiinţă şi cărţi de colorat pentru a-i captiva şi pe cei mai mici. 

 

http://amazing-space.stsci.edu/resources/explorations/

Site-ul “No Escape: The truth about Black Holes” prezintă fenomenul spaţial al găurilor negre şi încearcă să dea o definiţie a ceea ce ar putea fi găurile negre. Pe lângă această definiţie, curioşii vor afla şi din ce sunt formate găurile negre. Sunt aceste fenomene găuri cu adevărat sau sunt obiecte? Au gravitaţie? Acestea sunt întrebările la care site-ul încearcă să ofere răspunsuri. 

 

http://www.endangeredtv.com/

Endangeredtv este un site care prezintă o parte mai întunecată a lumii în care trăim: animalele pe cale de dispariţie. Scopul site-ului, după cum îl prezintă creatorii săi, este acela de a aminti, prin clipuri, de frumuseţea acelor animale alături de care trăim pe Pământ, animale în pe­ricol de a dispărea pentru totdeauna. Fie că este vorba despre ursul Panda uriaş şi speciile de tigri sau despre ţestoasele din Galapagos sau Dragonii din Komodo, se întâlneşte aceleaşi probleme: numărul redus de exemplare şi habitatul restrâns al acestora. Site-ul Endangered TV oferă celor interesaţi link-uri către alte site-uri care tratează aceeaşi problemă.

×
Subiecte în articol: zoom pe net