x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

28 Feb 2008   •   00:00

http://www.dltk-kids.com/animals/ocean.html

 

  &l

http://www.dltk-kids.com/animals/ocean.html

 

 

Prichindeii nu cunosc prea mult din mediul înconjurător. Pentru unii dintre ei mediul acvatic şi subacvatic este un adevărat mister. Pentru a şti cu ce anume se confruntă, există acest site, care îi învaţă despre vietăţile subacvatice şi cum le pot construi din ceea ce găsesc prin casă. Prin realizarea colajelor şi desenelor, micuţii pot face cunoştinţă cu animale uimitor de variate.

 

 

 

amazing-space.stsci.edu/resources/explorations/ghunter/home.html

 

 

Vânătorii de galaxii, cei care îşi doresc un safari cosmic

într-un viitor cât mai apropiat găsesc pe acest site aventura pe care o caută. Din păcate în mod virtual, călătoria nu poate începe înainte de aflarea informaţiilor de bază necesare unui vânător specializat de galaxii. “Tapetat” cu imagini captate de telescopul Hubble al NASA, site-ul creează impresia unui real safari. Vizitatorii pot studia aici galaxii dintre cele mai îndepărtate.

 

 

http://www.thinkport.org/default.tp

 

 

“Thinkport” este un site educaţional din Statele Unite care oferă oportunităţi de studiu şi relaxare pentru copii şi adolescenţi. Vizitatorii pot petrece timpul liber într-un mod constructiv, învăţând din jocuri şi obţinând calificative pentru alegerea celei mai potrivite cariere. Site-ul poate fi folosit şi ca un portal spre alte site-uri interactive pentru tineri.

 

 

http://www.playmusic.org/

 

 

PlayMusic este un site pentru copiii pasionaţi de muzică, sau pentru cei care sunt cel puţin curioşi în legătură cu instrumentele muzicale şi ce înseamnă să compui muzică. Vizitatorii pot petrece ceva timp alături de o orchestră, pot afla din ce este ea formată şi pot învăţa mai multe despre fiecare instrument în parte. Pentru cei care cred că au

talent în domeniu, site-ul le oferă o secţiune în care pot compune propriile melodii, însă numai după ce află mai multe despre muzică din interviuri cu oameni reali, ascunşi sub animaţii atractive pentru copii. “Playmusic” este şi o poartă spre pagina celebrei Carnegie Hall.

 

 

 

http://pbskids.org/lions/

 

 

PBS Kids vine cu un nou site, Between the Lions, care, cu ajutorul poveştilor şi al unor mici clipuri, îi învaţă pe puşti lucruri interesante despre lumea în care trăiesc. Pentru a-i ţine atenţi, poveştile nu sunt doar citite, sunt însoţite şi de text şi fraze scrise, care îi ajută să ţină pasul cu naratorul. Bineînţeles că dintr-un asemenea site nu puteau lipsi jocurile, educative şi ele. Vizitatorii pot descărca şi melodii, clipuri şi desene animate cu personajele site-ului, pentru a le urmări offline.

 

 

 

http://www.missmaggie.org/

 

 

 

“Aventurile domnişoarei Maggie” – un site atractiv atât pentru cei mici, cât şi pentru profesori şi învăţători. Scopul site-ului este de a învăţa copii despre mediul înconjurător şi de a-i convinge că acesta trebuie protejat. Prin intermediul unor desene animate micuţii învaţă cum să rezolve diverse probleme de poluare a mediului înconjurător. Profesorii găsesc aici planuri pentru lecţii de Cunoaşterea Mediului şi Dirigenţie.

 

 

http://www.bbc.co.uk/schools/

 

 

“Schools”, un site educativ de la BBC, un fel de şcoală virtuală în care învăţatul nu este plictisitor. Micuţii au la dispoziţie domenii variate precum geografie, istorie şi muzică. Puştii ceva mai mari au o gamă mai largă de opţiuni. “Cursurile” ocupă şi domenii ca IT, matematică, design şi tehnologie. Cei de la BBC s-au gândit şi la adolescenţi şi au creat secţiunea 16+, unde au grijă să împletească totul cu muzica, oferindu-le chiar şi un mixer pentru crearea unor melodii proprii. Nu se pierde însă însuşirea educativă a site-ului, acesta oferind ajutorul necesar rezolvării temelor pentru acasă.

 

 

http://www.earobics.com/gamegoo/config.html

 

 

Game Goo este un alt site ce adoptă această nouă formă de educaţie – prin joc. Cu o grafică amuzantă şi jocuri interesante, site-ul reuşeşte nu numai să-i atragă pe cei mici, dar şi să-i ţină concentraţi. Prin intermediul jocurilor, informaţiile acumulate se păstrează mai mult timp. Acest tip de jocuri ajută şi la dezvoltarea timpurie a abilităţilor de citire.

×
Subiecte în articol: site zoom pe net