x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

de Jurnalul National    |    06 Mar 2008   •   00:00

http://www.iucnredlist.org/

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi a Resurselor Naturale (IUCN) &

http://www.iucnredlist.org/

Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi a Resurselor Naturale (IUCN) îţi arată care sunt animalele aflate pe lista celor pe cale de dispariţie în anul 2007. Aici poţi găsi mai multe serii de fotografii, structurate conform categoriilor din care fac parte, respectiv mamifere, păsări, reptile etc. Imaginile sunt însoţite de informaţii despre habitatele acestor vieţuitoare şi de motivele pentru care animalele au fost declarate în pericol.

 

http://www.bagheera.com/

“Bagheera” este o colecţie completă de informaţii despre vieţuitoarele ameninţate cu dispariţia. Citeşte despre progresele pe care le fac organizaţiile pentru salvarea animalelor, urmăreşte materialele video cu câteva dintre exemplarele care au mai rămas din aceste specii, învaţă despre cum să le protejezi habitatele şi oferă-i copilului tău oportunitatea de a învăţa despre problemele cu care se confruntă animalele aflate în pericol, consultând secţiunea pentru elevi. Aceeaşi secţiune propune şi anumite activităţi practice: analize şi comparaţii ale studiilor sau rezolvarea problemelor legate de etică.

 

http://www.arkive.org/

Te-ai întrebat vreodată cam cât de multe animale sunt considerate pe cale de dispariţie? “Arkive” este o colecţie de imagini împărţită în două categorii: una în care vei regăsi animalele aflate în pericol la nivel global şi o a doua secţiune care se ocupă de acest aspect strict în Marea Britanie. De la mamifere şi reptile până la ciuperci şi nevertebrate marine, site-ul prezintă informaţii despre toate aceste specii şi oferă curioşilor imagini cu aceste animale aflate într-o situaţie disperată, având nevoie de ajutorul oamenilor pentru a supravieţui. În plus, “Arkive” publică detalii despre un proiect-pilot prin care se supraveghează speciile de corali, şi ele pe cale de dispariţie.

 

http://www.kidsplanet.org/factsheets/map.html

“Kids Planet” reprezintă o sursă educativă pentru copii. Aceştia îşi pot petrece cu folos timpul în faţa calculatorului învăţând despre animalele care sunt pe cale de dispariţie. Interfaţa simplă, dar viu colorată şi structura site-ului uşor de accesat îl vor captiva, cu siguranţă, pe puştiul tău. El va citi pe nerăsuflate informaţiile legate de animalele de pe continentul american, de speciile australiene, europene, africane şi asiatice.

 

http://www.endangeredspecie.com/

“Spune mai departe despre speciile ameninţate cu dispariţia”. Acesta este mesajul site-ului www.endangeredspecie.com. Aici poţi afla cauzele care duc la situaţiile critice în care au ajuns unele animale şi poţi găsi diverse metode pentru a împiedica necuvântătoarele să fie condamnate la moarte. Află cum le poţi proteja habitatul şi învaţă-i pe cei din jurul tău să facă acelaşi lucru.

 

http://www.whale-images.com/

Citeşte despre habitatul balenelor şi al delfinilor şi delectea-

ză-te cu o serie de fotografii spectaculoase ale acestor animale. Deşi site-ul este o colecţie de imagini ale cetaceelor, are şi secţiuni dedicate urşilor polari şi vulturilor pleşuvi, al căror număr scade pe zi ce trece din cauza încălzirii globale. În plus, găseşti informaţii captivante şi despre leii de mare.

 

http://www.wildaid.org/index.asp?CID=3

“WildAid” se concentrează asupra amplorii alarmante pe care o ia fenomenul comercializării ilegale de animale sălbatice rare. Pe site-ul organizaţiei vei găsi, pe lângă informaţii despre scopul pe care şi l-au propus, şi un ghid în imagini al speciilor aflate în pericol de dispariţie, dar care sunt foarte căutate de braconieri pentru a fi comercializate pe piaţa neagră a animalelor.

 

http://www.turtleprotection.org/

Construit de o organizaţie britanică de protejare a broaştelor ţestoase, site-ul “Endangered Wildlife Trust” te ţine la curent cu informaţii despre proiectele desfăşurate în rezervaţiile care conţin un număr mare de mamifere şi reptile din Costa Rica şi Panama. Află despre modul în care îşi desfăşoară activitatea voluntarii organizaţiei în încercarea lor de a menţine habitatele acestor animale şi citeşte despre trei dintre cele mai ameninţate specii ale căror exemplare îşi au cuiburile pe plajele însorite.

 

 

×
Subiecte în articol: zoom pe net