x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00

http://www.ruf.rice.edu/%7Efeegi/site_map.html: Un site dedicat atât celor mici, cât şi celor mari, care te poartă prin arta şi ştiinţa navigaţiei în secolul al ­XV-lea.

http://www.ruf.rice.edu/%7Efeegi/site_map.html

Un site dedicat atât celor mici, cât şi celor mari, care te poartă prin arta şi ştiinţa navigaţiei în secolul al ­XV-lea. Aici găseşti ­enumerate multitudinea de ambarcaţiuni folosite în acea perioadă, fiecare dintre ele însoţită de informaţii captivante. ­Site-ul oferă celor pasionaţi posibilitatea de a afla lucruri noi despre oceane, hărţi şi măsurători specifice navigaţiei. Ai la ­dispoziţie o serie de linkuri către alte pagini, unde vei găsi detalii despre astronomie tradiţională, navigaţia de coastă sau măsurători ale latitudinii şi longitudinii.

 

http://www.lib.berkeley.edu/news_events/futuristics/

Aici găseşti o întreagă colecţie de imagini şi desene ale mijloacelor de transport futuriste utilizate, imaginate cu diferiţi vizionari sau doar de ingineri visători de-a lungul secolelor. De la maşini zburătoare până la cele care se autoconduc, toate ­aceste mijloace de transport ale viitorului sunt adunate sub forma unei galerii de desene captivante care implică de la idei radicale la utilizări neconvenţionale ale materialelor.

 

http://www.lhup.edu/âdsimanek/museum/unwork.htm

Site-ul constituie un muzeu care adună în colecţia sa un număr impresionant de invenţii şi dispozitive care, deşi nu funcţionează, sfidează toate legile naturii. Studiază-le cu atenţie, minunează-te de ceea ce poate concepe mintea umană şi apoi încearcă să descoperi care este motivul pentru care aceşti inventatori nu au avut succes cu maşinăriile lor ingenioase!

 

http://www.architectstudio3d.org/AS3d/index.html

Citeşte despre un arhitect american celebru – Frank Lloyd Wright, care a construit sute de case de-a lungul ca­rierei sale şi a fost sursă de inspi­ra­ţie pen­tru nenumăraţi alţi arhitecţi. Fii şi tu arhitect pentru o vreme şi profită de acest site interactiv, care, pe lângă in­for­maţii, îţi oferă posibilitatea să laşi am­pren­ta propriului design asupra unor clă­diri pe care le vei construi pentru clienţi virtuali. În plus, poţi să faci publice ­aces­te construcţii şi poţi învăţa, cu această ocazie, detalii noi despre arhitectură.

 

http://www.getty.edu/art/exhibitions/devices/choice.html

Descoperă cine sunt şi cum arătau strămoşii cinematografului, computerelor sau ai cyborgilor cu ajutorul acestei colecţii interactive de imagini. În plus, le poţi examina cu atenţie pentru a înţelege cum funcţionau. Află cum funcţiona “oglinda vrăjitoarei” în secolul al XVII-lea, citeşte despre diorama portabilă sau învaţă cum se făceau “vrăji” de apariţie şi dispariţie a unei păsări într-o colivie cu ajutorul iluziei discului-minune.

 

http://www.thetech.com/exhibits_events/online/robotics/

Citeşte despre istoria roboţilor universali, află despre cum se împacă domeniul roboticii cu etica în secolul al XXI-lea, vezi cum lucrează artiştii împreună cu oamenii de ştiinţă pentru a crea roboţi “aspectuoşi” şi, nu în ultimul rând, încearcă să vezi cum e să controlezi propriul vehicul robotizat. În plus, aici poţi citi despre ­scriitorii de literatură ­science-fiction care, încă dinainte ca omenirea să fi conceput ideea de viaţă artificială, au menţionat noţiuni de ­robotică. Site-ul propune şi o serie de activităţi educaţionale ­pentru ca şi cei mici să înţeleagă noţiunile de bază.

 

http://www.uspto.gov/go/kids/

Cei mici pot citi aici, pe înţelesul lor, despre invenţii, patente şi inventatori. Aici se pot transforma, la rândul lor, în mici inventatori, cu ajutorul jocurilor, puzzle-urilor şi propunerilor interactive făcute de autorii site-ului. Tot aici pot citi despre ce înseamnă piraterie şi încălcarea drepturilor de autor şi pot afla cum ar putea să ajute la stoparea acestui fenomen.

 

http://www.tinfoil.com/

Explorează, cu ajutorul unei excursii ­virtuale în trecut, primele sunete ­înregistrate pe primele maşinării destinate acestui scop. Află cum au evoluat lucrurile de la primele cutii muzicale până la înregistrările digitale din zilele noastre şi citeşte despre secretul care face ca sunetele ­înregistrate acum mai bine de 125 de ani să se audă impecabil şi în ziua de astăzi.

×
Subiecte în articol: zoom pe net