x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

28 Iun 2008   •   00:00

http://www.recycling.ro/: Vă oferim – prin acest link – posibilitatea de a afla ce tehnologii de colectare a deşeurilor se folosesc în România

http://www.recycling.ro/
Deşi intenţia noastră nu este de a face reclamă, vă oferim – prin acest link – posibilitatea de a afla ce tehnologii de colectare a deşeurilor se folosesc în România, cum se gestionează şi se reciclează deşeurile solide şi ce soluţii se aplică în materie de tratare a apelor uzate menajere sau industriale. Aflaţi totodată care sînt preţurile bursei deşeurilor de materiale plastice la zi şi ce puteţi face dacă vreţi să vindeţi sau să cumpăraţi deşeuri din materiale plastice, fie că este vorba de PET (polietilentereftalat), LDPE (polietilenă de joasă densitate) sau HDPE (polietilenă de înaltă densitate).


http://www.recyclingconsortium.org.uk/recycling/
Hîrtie albă sau tipărită, carton, sticlă, aluminiu, textile, ulei de motor şi baterii, toate aceste materiale se pot recicla, important este să afli unde şi cum. Aici găseşti un ghid care te învaţă cum să reduci poluarea prin utilizarea cît mai redusă a acestor materiale. Află ce trebuie să faci cu ele, cum să le separi, unde trebuie să le duci şi, nu în ultimul rînd, ce se va întîmpla cu ele după reciclare.


http://www.green-report.ro/categories/reciclare—-161-0.htm
În primul rînd, ar trebui spus că site-ul www.Green-Report.ro este un proiect media amplu, apărut la finele lui 2006 din iniţiativa unor jurnalişti români. Portalul oferă cele mai diversificate informaţii – ştiri de ultimă oră şi nu numai – legate de întreaga problematică a mediului înconjurător. Dacă vreţi să fiţi la curent cu ceea ce se mai întîmplă în Romînia şi în lume la capitolul "Reciclare", accesaţi link-ul de mai sus. Pe site găsiţi şi oportunităţi de angajare în domeniul mediului înconjurător, precum şi subiectele apărute în revista Green Report în fiecare lună.


http://www.reciclaredeseuri.org/
Un site care face apel la persoanele, care vor să se implice în informarea, conştientizarea şi educarea publicului privind noţiunile de ecologie, reciclare şi deşeuri. Implică-te în acţiunile de voluntariat, contribuie la discuţii pe teme ecologice şi publică-ţi articolele dacă ştii că ai ceva important de spus sau dacă poţi propune soluţii inteligente pentru protecţia mediului.

http://www.obviously.com/recycle/
Aici puteţi afla cum este în alte ţări, cu precădere în Statele Unite şi Canada, cînd vine vorba de reciclare. Site-ul este construit sub forma unui ghid, dar vă pune la dispoziţie şi studii detaliate elaborate de universităţi de prestigiu din cele două ţări sus-amintite. Uitaţi-vă bine în jurul vostru! Aproape orice poate fi reciclat – de la baterii, obiecte din plastic, hîrtie, sticlă sau aluminiu, pînă la frigidere, copiatoare, sîrmă şi ulei de motor. Pentru o înţelegere mai uşoară, intraţi pe link-ul http://www.obviously.com/recycle/guides/shortest.html, unde veţi afla ce e bun de reciclat şi ce nu. Daţi exemplu celor din jur!


http://www.reciclare.org/
Un alt set de date complete privind domeniul reciclării plus soluţii şi metode de reciclare şi colectare a deşeurilor. Consultă ghidul de reciclare, citeşte toate mesajele lăsate de utilizatorii acestui site pentru a-ţi completa informaţiile pe care deja le deţii despre progresele ecologice, află care sînt ultimele ştiri şi, apoi, vizitează celelalte site-uri din reţea, care te pun la curent cu ultimele metode utilizate de ecologişti pentru a ajuta mediul înconjurător.



http://science.howstuffworks.com/recycling.htm
După cum spune şi numele, autorii site-ului îşi propun să explice cum "funcţionează" reciclarea, atît pe înţelesul celor mici, cît şi pentru cei mari. Copiii pot citi aici despre ce înseamnă să reciclezi şi cum se face acest lucru în funcţie de materialele destinate acestui scop, aflînd atît motivele pentru care unele obiecte sînt dăunătoarte mediului, cît şi care sînt beneficiile reciclării.



http://www.recycling-guide.org.uk/
Iată un ghid complet – scris în limba engleză – care te va ajuta să înţelegi că respectînd unele reguli în mediile în care te învîrţi poţi ajuta Planeta să respire un aer mai curat. Tot ce trebuie să faci la şcoală, acasă, la birou sau pe stradă este să reduci consumul, să refoloseşti şi să reciclezi. Află totodată cum se reciclează – pas cu pas – hîrtia, plasticul şi aluminiul. Fii cerebral! Ai grijă de viitorul tău!

×
Subiecte în articol: zoom pe net