x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

12 Iul 2008   •   00:00

http://www.lepidopterology.com/: Revistă ştiinţifică online conţinînd informaţii despre toate tipurile de fluturi

http://www.lepidopterology.com/
Revistă ştiinţifică online conţinînd informaţii despre toate tipurile de fluturi. Cei care sînt pasionaţi de aceste insecte pot găsi aici ultimele ştiri din domeniu, pot vizita muzeul virtual cu fotografii şi desene ale specimenelor de lepidoptere sau pot consulta glosarul şi colecţia digitală de descrieri ale tuturor acestor insecte. În plus, curioşii pot afla mai multe date despre cercetătorii din acest domeniu al fluturilor, pot citi despre specimene neobişnuite şi particularităţile acestora şi, nu în ultimul rînd, pot consulta legăturile către alte pagini de internet care tratează acelaşi subiect al lepidopterelor.

 
http://minervamagazine.com/
Ediţia online a revistei internaţionale de arheologie şi artă antică Minerva conţine ultimele informaţii oferite de specialiştii acestui domeniu, punînd la dispoziţia cititorului ultimele ştiri şi datele complete ale evenimentelor care au loc pe plan internaţional. În plus, site-ul are o secţiune unde cititorii pot consulta arhiva ediţiilor anteri-oare ale revistei.

http://www.smithsonianmag.com/

Revista Institutului Smithsonian tratează profesionist subiecte diverse care includ domenii precum artă, ştiinţă şi cultură. Varianta online a revistei are o interfaţă uşor de utilizat, care permite cititorului să consulte categoriile de subiecte în care va găsi cele mai noi informaţii şi fotografii, precum şi date despre Institutul Smithsonian.

http://www.ajaonline.org/
Este lesne de înţeles că publicul-ţintă al publicaţiei The American Journal of Archeology este format din pasionaţi ai domeniului. Revista în ediţia sa tipărită poate fi găsită astăzi în 53 de ţări şi peste 1.000 de universităţi, departamente de arheologie şi muzee. Articolele din ediţia tipărită nu se regăsesc în întregime în varianta online, dar textele pe care le puteţi regăsi pe acest site sînt, din punct de vedere informaţional, senzaţionale şi destul de rare.


http://www.physicstoday.org
Physics Today este o publicaţie pe cinste a Institutului de Fizică american. Este totodată una dintre cele mai citite reviste tematice din lumea-ntreagă, printr-o ofertă bogată de subiecte mai mult sau mai puţin comprehensibile pentru omul de rînd. De fapt, publicul-ţintă al publicaţiei este fără doar şi poate format din oameni specializaţi – fie că este vorba de neiniţiaţi în domeniu sau de iluştri fizicieni. Pentru toţi aceştia, jurnaliştii de la Physics Today pregătesc cu rigurozitate articole diverse – de la studii asupra radiaţiilor ultraviolete şi legătura dintre acestea şi particulele elementare grele din Univers pînă la subiecte legate de fizica industrială.


http://www.underwatertimes.com/
Publicaţie care actualizează zilnic informaţiile despre tot ceea ce se întîmplă în lume în mediul subacvatic, oferindu-le sub formă de ştiri şi însoţindu-le de fotografii captivante. În plus, aici există o arhivă ce conţine toate articolele mai vechi structurate pe categorii precum ocean, tipuri de peşti, crocodili sau balene, cuprinzînd subiecte tratate chiar şi acum mai bine de cinci ani.


http://www.skyandtelescope.com/
Acest site reprezintă un ghid de astronomie. Poate că nu este la fel de bun ca website-ul Agenţiei Spaţiale Americane (NASA), dar cu siguranţă că veţi găsi aici cele mai noi informaţii în domeniul astronomiei. Sky & Telescope vă ajută să vă completaţi cunoştinţele în domeniu şi vă oferă hărţi celeste detaliate. Deşi revista tipărită apare lunar în Statele Unite, ediţia online este actualizată zilnic, iar o dată pe săptămînă editorii vă propun o serie de imagini capturate pe cerul înstelat.

 
http://discovermagazine.com/
Medicină, tehnologie, spaţiu cosmic, fizică, biologie şi mediul înconjurător sînt numai o parte din categoriile pe care este structurată această publicaţie ştiinţifică online. Pe lîngă cele mai noi informaţii, doritorii pot găsi aici o serie de materiale video efectuate în cadrul diferitelor studii desfăşurate de oameni de ştiinţă şi pot consulta un număr impresionant de fotografii care însoţesc informaţiile.

×
Subiecte în articol: zoom pe net