x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

19 Iul 2008   •   00:00

http://waynesword.palomar.edu/carnivor.htm:Acesta este un site educaţional care contrazice imaginea plantelor carnivore, creată de filmele science-fiction sau de desenele animate

http://waynesword.palomar.edu/carnivor.htm
Acesta este un site educaţional care contrazice imaginea plantelor carnivore, creată de filmele science-fiction sau de desenele animate. Deşi aceste plante includ specii prădătoare care capturează, omoară şi digeră "animale", nici una dintre ele nu mănîncă oameni. Unele specii tropicale sînt destul de mari încît pot captura amfibieni mici, însă dieta lor generală este formată din insecte. Aflaţi care este cea mai mare plantă carnivoră, cea mai grea sau cea care emană cel mai puternic miros, care se foloseşte de capcane pasive şi care face tot posibilul să-şi captureze festinul.

 
http://www.mdavid.com.au/trees/unusualtrees.html
Conţine imagini şi informaţii despre anumite specii neobişnuite de copaci din Australia. Aici găsiţi imagini şi informaţii despre copaci gigantici, dar şi despre păsări, insecte şi reptile. Copacii crescuţi din stînci sau copaci ale căror ramuri cresc în spirală sînt mărturii vii ale diversităţii şi frumuseţii naturii. Printr-un umor fin, dar incisiv, autorii site-ului ne fac atenţi că ar trebui să avem mai multă grijă de lumea în care trăim.

 
http://www.sequoia.ro/
Acesta este un site românesc dedicat unuia dintre cei mai înalţi arbori de pe Terra, legendarul Sequoia. Vizitatorii găsesc aici cele mai importante informaţii despre Californian Redwood şi Sequoiadendron Giganteum. Dacă rolul primului este adesea cel de conifer ornamental, Giganteum este considerat cel mai mare copac în ceea ce priveşte volumul total. Copacii-gigant sînt întîlniţi de cele mai multe ori în zonele tropicale, însă Sequoia se regăseşte şi pe teritoriul României.

 
http://www.lithops.info/
Iată un site interesant, care vă oferă un ghid despre cultivarea unor plante deosebite, numite Lithops sau "pietrele vii". Culoarea, forma şi mărimea acestor mici plăntuţe le fac să se asemene foarte mult cu pietrele din habitatele lor naturale. În acest fel se apără de animalele care le-ar putea mînca dacă le-ar deosebi, dar devin şi foarte greu de descoperit şi de studiat.

 

http://www.gianttrees.com.au/
Acesta este un site care oferă informaţii despre cei mai înalţi copaci masivi din Tazmania şi aparţine Comitetului Tazmanian pentru Copacii Giganţi. Odată ajunşi pe site, vizitaţi galeria de fotografii, unde vă puteţi delecta cu imagini incredibile şi descoperiţi informaţii despre locurile în care se găsesc cei mai impozanţi copaci şi care sînt semnele lor caracteristice. Tot aici puteţi afla care sînt giganţii din topurile celor zece cei mai înalţi şi topul celor zece cei mai mari copaci tazmanieni.

 
http://www.sarracenia.com/faq.html
Sarracenia.com oferă informaţii despre plante carnivore, invazii de plante şi flori sălbatice. Tot aici puteţi găsi atît o hartă a muzeului virtual Galleria Carnivora, cît şi fotografii cu diferite specii de plante pe care le puteţi asocia cu denumirile lor ştiinţifice. Ideea acestui site porneşte de la cartea cercetătorului american Barry Rice "Creşterea Plantelor Carnivore", lucrare care explică procedeele prin care amatorii pot înlocui un animal de companie cu o… plantă de companie.


http://www.gardening-advisor.com/odd-and-strange-plants.html
Gardening Advisor vă dezvăluie care sînt cele mai ciudate plante pe care le puteţi cultiva în propria grădină. Fie ele plante carnivore, ornamentale sau cu efecte terapeutice, toate se pot acomoda în grădina dumneavoastră dacă le oferiţi condiţiile necesare. Aici aflaţi care sînt "obiceiurile" fiecărei specii în parte şi ce anume le face atît de frumoase.


http://www.carnivorousplants.org/
Este un site specializat al Societăţii Internaţionale pentru Plante Carnivore, care promovează conservarea habitatului natural pentru viitor şi promovează cercetarea în domeniu. Aici găsiţi o bază de date cu numele tuturor plantelor carnivore descoperite pînă în prezent, o serie de studii efectuate pe unele dintre ele şi o galerie foto cu cele mai frumoase plante surprinse într-un mod impresionant.

×
Subiecte în articol: plante site sînt zoom pe net